Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Τόσο απλό, μα τόσο σπουδαίο

Για τη δωρεά μυελού των οστών ενημερώθηκαν οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Κατερίνης1

Με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια ημέρα καρκίνου παιδικής ηλικίας, σπουδαστές, εκπαιδευτές και υπάλληλοι της διοίκησης του Δ.ΙΕΚ Κατερίνης παρακολούθησαν την Δευτέρα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη δωρεά μυελού των οστών.

Εισηγήτριες της εκδήλωσης ήταν οι κυρίες Γεωργία Πιτσάβα και Άντρια Κωνσταντίνου, πτυχιούχοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπότροφοι του ιδρύματος «Angelopoulos Clinton GIU Fellowship». Στο πλαίσιο της υποτροφίας τους συμμετέχουν στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου τους «Χάρισε Ζωή» που εκπονείται από το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών).
Σπουδαστές και εκπαιδευτές ενημερώθηκαν για τη δωρεά μυελού των οστών, που αφορά στη θεραπεία αιματολογικών παθήσεων και ειδικότερα του παιδικού καρκίνου και την κατάσταση που επικρατεί για το θέμα αυτό στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή μας.
Η γνώση που αποκόμισαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση σίγουρα τους έκανε σοφότερους και άμβλυνε τους φόβους που δημιουργεί η παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα αυτό. Οι εισηγήτριες επέτυχαν να ευαισθητοποιήσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε στο τέλος της εκδήλωσης προσήλθαν αυθόρμητα πολλοί από τους παρευρισκόμενους προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, μιας και η διαδικασία είναι απλούστατη και απαιτεί μόνο τη λήψη μικρής ποσότητας σάλιου με μια μπατονέτα.