Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

«Το τελευταίο δείπνο στη Μύρνα»

Το μυθιστόρημα του Μέλλιου Πίτσια παρουσιάστηκε στη ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη

 

«Το τελευταίο δείπνο στη Μύρνα », το μυθιστόρημα του Μέλιου Πίτσια, παρουσιάστηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στη αίθουσα «Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Το παρουσίασαν ο εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, ο φιλόλογος και συγγραφέας Αντώνης Μπιτσιάνης και ο εκλεκτός δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, Παντελής Σαββίδης.

Ο Σάββας Καλεντερίδης, που άνοιξε την παρουσίαση, είπε ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης λογοτεχνικής αξίας. Ο συγγραφέας χειρίζεται τη γλώσσα με αριστοτεχνικό τρόπο και η θεματογραφία του βιβλίου συγκλονίζει. Η γραφή, η ευαισθησία και η καλλιέπεια που χαρακτηρίζουν το βιβλίο θα αναδείξουν το συγγραφέα σαν έναν από τους πιο σημαντικούς της εποχής μας.
Ο δεύτερος από τους παρουσιαστές, κορυφαίος φιλόλογος, Αντώνης Μπιτσιάνης, έκανε μια πλήρως τεκμηριωμένη και σε βάθος ανάλυση του μυθιστορήματος. Διέτρεξε πολύ εύστοχα την υπόθεσή του, και το εξέτασε διεξοδικά από γλωσσικής και νοηματικής πλευράς. Κατέληξε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο με εξαιρετικές αρετές και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί.
Ο τρίτος παρουσιαστής, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, αναφέρθηκε στο μυθιστόρημα με πολύ θερμά και κολακευτικά λόγια. Στάθηκε σε συγκεκριμένα σημεία της υπόθεσης του μυθιστορήματος και τα ανέλυσε με μεγάλη ευαισθησία.
Η παρουσίαση έκλεισε με το συγγραφέα Μέλιο Πίτσια, ο οποίος διάβασε παραστατικά και με μεγάλη ευαισθησία, επιλεγμένα αποσπάσματα του μυθιστορήματος