Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο!»

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότεςagrotes-e14-

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πάλη και να την κλιμακώσουν όποτε κι όπως χρειαστεί, δηλώνουν οι αγρότες στα μπλόκα, ξεκαθαρίζοντας οτι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στη διεκδίκηση των «δίκαιων και ζωτικών» αιτημάτων τους.

Οι ίδιοι θεωρούν οτι η αποφασιστικότητα τους και ο «αγωνιστικός συντονισμός» με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, στην κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή και προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι όποτε και να φέρει αυτό το «ασφαλιστικό τερατούργημα» για ψήφιση θα τους βρίσκει αγωνιστικά μπροστά της.
«Δεν πρόκειται να κουραστούμε ν” αγωνιζόμαστε. Κι ας μην κάνει το λάθος να νομίζει ότι, επειδή σε λίγο καιρό ανοίγουν οι δουλειές για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, θα παρατήσουμε τον αγώνα και θα βρει ανοιχτούς τους δρόμους να περάσει τα μέτρα εξόντωσής μας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική.
Οι αγρότες σημειώνουν πως η κυβέρνηση επιμένει να τους κατηγορεί για άρνηση διαλόγου, ωστόσο σημειώνουν οτι εξαρχής ξεκαθάρισαν πως σε διάλογο για “το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ στο λαιμό μας” δεν θα πάμε.
Σχολιάζοντας τις συναντήσεις εκπροσώπων των αγροτών με κυβερνητικούς παράγοντες η Πανελλαδική Συντονιστική αναφέρει πως «η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους “προθύμους” που αλληλοσπρώχνονται για το ποιός θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου».
Οι αγρότες, ζητούν από την κυβέρνηση ν” αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται, (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να προσέλθουν σε συζήτηση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δέχονται διάλογο «στη βάση των εξοντωτικών κυβερνητικών σχεδίων, αλλά για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων που προβάλλουμε κι αφορούν στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Για παράδειγμα ζητάμε κατάργηση τεκμηρίων και να υπάρχει αφορολόγητο για τους αγρότες και για όλους. Επιμένουμε σ” αυτή την εύλογη απαίτησή μας, αλλά η κυβέρνηση δεν μας απαντάει αν θα υπάρξει αφορολόγητο και πόσο και μας κατηγορεί κι από πάνω ότι είμαστε κατά του διαλόγου.»
Και καταλήγει η ανακοίνωση «Όμως, εμείς κοντά στον ένα μήνα που βρισκόμαστε στα μπλόκα, διάλογο κάνουμε. Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους συμμάχους μας, με τους οποίους έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, κοινά προβλήματα και αιτήματα. Διάλογο κάνει και η κυβέρνηση τόσο καιρό, αλλά με τους δικούς της συμμάχους και δικούς μας αντιπάλους: Την ΕΕ και το ΔΝΤ που ζητούν ακόμα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας.»
Τέλος, διαμυνήουν προς την κυβέρνηση «και σ” όλους όσοι, με διάφορους, τρόπους, την σιγοντάρουν» ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. «Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε..»