Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Στη Μ. Ανατολή ο Μητροπολίτης

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος1

Το Ισραήλ και την Ιορδανία, επικεφαλής προσκηνυτών, βρέθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος

Οι προσκυνητές, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο, είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄. Κατά τη συνάντηση ο Πατριάρχης εξέφρασε, για ακόμη μία φορά, τις ευχαριστίες του στην Μητρόπολή μας, για τη φιλοξενία 60 νέων, κατά το περασμένο καλοκαίρι, από την πόλη Φιές της Ιορδανίας.
Το βράδι της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αβήλων κ. Δωρόθεο και πολλούς ιερείς από διάφορα μέρη του κόσμου, προέστη της αναστάσιμης θ. λειτουργίας, που τελέστηκε στον Πανάγιο Τάφο.
Στη συνέχεια ο κ. Γεώργιος μετέβη στην Ιορδανία, όπου είχε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Φιλαδελφείας (Αμμάν) κ. Βενέδικτο, ο οποίος προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο να ηγηθεί ομάδας νέων, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην Ιορδανία και γενικότερα στους Αγίους Τόπους, στο πλαίσιο ανταλλαγών μεταξύ των δύο τοπικών Εκκλησιών.
Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Γεώργιος χοροστάτησε στην ακολουθία της Παρακλήσεως της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Αμμάν και στη συνέχεια είχε συνάντηση με ομάδα φοιτητών στην αίθουσα του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλαδελφείας, που βρίσκεται στο κέντρο της Ιορδανικής Πρωτεύουσας.