Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η Λ.Α.Ε. η μόνη συνεπής αντιμνημονιακή δύναμη

Νίκος Χουντής:x

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τις αρχές και τις αξίες του», είπε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής μιλώντας στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΛΑΕ στην Κατερίνη, ενώ σχολιάζοντας την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο εξέφρασε την άποψη οτι «ίσως οδηγήσει σε μια αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας»

 

Τα γραφεία της στην Πιερία, εγκαινίασε παρουσία του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή η Λαϊκή Ενότητα, η οποία όπως υπογράμμισαν τα στελέχη της, εκφράζει το αυθεντικό «Όχι» του λαού, όπως αυτό εκφράστηκε το καλοκαίρι μέσα από το δημοψήφισμα.

 

Τα μέλη και τους φίλους της ΛΑΕ, καλωσόρισε στα νέα γραφεία του κόμματος, ο πρώην βουλευτής Ζήσης Ζάννας. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ζάννας αναφέρθηκε στις διαδικασίες συγκρότησης του κόμματος στην Πιερία, ενώ μεταξύ άλλων εκτίμησε οτι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η ΛΑΕ αποτελεί ήδη τη μοναδική αντιμνημονιακή δύναμη, που παρά την εξοκοινοβουλευτική της θέση, δίνει τον τόνο και τον βηματισμό στις μεγάλες και μαζικές κινητοποιήσεις.

Τα εγκαίνια των γραφείων της ΛΑΕ, συνέπεσαν με την κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Χουντής, χαρακτήρισε την ημέρα «ιστορική», αφού κλιμακώνεται ο αγώνας των αγροτών, των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του «αντιασφαλιστικού» νομοσχεδίου το οποίο προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών της υποχρεώσεων.

«Ο λαός ανασυντάσσεται καθώς δεν αντέχει άλλο τις μνημονιακές πολιτικές», είπε ο ευρωβουλευτής, συνδέοντας τις κινητοποιήσεις με το «Όχι» του καλοκαιριού.

Αναφερόμενος στην Λαϊκή Ενότητα και την παρουσία της στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ο κ. Χουντής, τόνισε οτι αποτελεί ένα μέρος της ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που αντιτάσσεται στις εκβιαστικές πολιτικές των δανειστών. «Είμαστε οι δυνάμεις που δεν παραδεχθήκαμε την ήττα», είπε  χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως πλέον είναι η στιγμή για την ανασύνταξη των αριστερών και πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Ο κ. Χουντής εκτίμησε πως εάν αποσυρθεί (κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων) το ασφαλιστικό, θα αμφισβητηθούν εκ νέου οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται, κάτι που θα σημάνει την αρχή πολιτικών ανακατατάξεων.

«Δεν είμαστε τα ορφανά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, υπογραμμίζοντας πως η ΛΑΕ είναι έτοιμη για μια εκλογική μάχη διεκδικώντας μια θέση στο αντιμνημονιακό μέτωπο που θα πάει μέχρι το τέλος. «Δεν είμαστε μόνο όσοι έμειναν συνεπείς στις αρχικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ» είπε, σημειώνοντας πως υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις εκτός της ΛΑΕ με τις οποίες θα πορευθούν μαζί.

Ο έλληνας Ευρωβουλευτής, εξαπέλυσε ευθείες βολές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ (είναι κατ’ όνονομα μόνο ΣΥΡΙΖΑ είπε), υποστηρίζοντας οτι έχει αθετήσει πλήρως το πρόγραμμά του. «Με την απόφαση μιας κλειστής ομάδας και αντιδημοκρατικά, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε αυτές τις αρχές και τις αξίες του», υποστήριξε λέγοντας πως «αυτό που υπάρχει σήμερα είναι ένα προσωποπαγές κόμμα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα.»

Τέλος, ο Νίκος Χουντής, σχολίασε και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για αποδοχή μιας πρότασης από την Ελλάδα η οποία είναι «επικίνδυνη». Οδηγούμαστε σε στρατικοποίηση της αντιμετώπισης του προσφυγικού, είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως «από την άλλη η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ίσως οδηγήσει σε μια αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας», αλλά και σε εμπλοκή της χώρας μας στην εξέλιξη της συριακής κρίσης.

Β.Ζ.