Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Δεν κάνουμε πίσω…»

 

Με τρακτέρ το μήνυμα στην Αθήνα

_00Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε από την Αθήνα, δηλώνουν οι αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα με συγκέντρωση πρωτεύουσα!

Δυναμικό παρόν στην Αθήνα αναμένεται να δώσουν και οι αγρότες της Πιερίας οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα στην πρωτεύουσα. «Η κινητοποίησή αυτή στην πρωτεύουσα είναι ένα βήμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα, απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, διατηρώντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά

 

Επιδίωξη των αγροτών, εκτός από την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, είναι «η λαϊκή συμπαράσταση που κάθε μέρα εκφράζεται στον αγώνα τους να εξελιχθεί σε κοινό αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών της πρωτεύουσας, που δέχονται την ίδια επίθεση από την κυβέρνηση, έχουν κοινά προβλήματα και αιτήματα», όπως τονίστηκε και στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων.

Αγρότες από την Πιερία και όλη τη χώρα, συγκεντρώνονται στην Αθήνα απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που ομόφωνα αποφάσισαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια. Συγκεκριμένα, διεκδικούν από την κυβέρνηση:

-Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

-Να καταργηθεί η φορολόγησή μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή – Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

-Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

-Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

-Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Οι αγρότες επίσης τονίζουν οτι δεν πηγαίνουν στην Αθήνα “για εκδρομή και για εκτόνωση”, ούτε επειδή υπακούουν σε “κομματικές εντολές”. «Αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας να ζουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές μας. Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τη σιγοντάρουν», καταλήγει σχετική ανακοίνωσή τους.