Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Ανακοινώσεις στο Υπουργικό

Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες με διαδικασίες fast trackΑνακοινώσεις στο Υπουργικό
Την τελική απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μετά την αδυναμία συνεννόησης με την αντιπολίτευση για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ανακοίνωσε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την «εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια».
Ανέφερε ότι «αύριο η Βουλή ψηφίζει διάταξη για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες», προκειμένου να υπάρχουν πλέον «οικονομικά βιώσιμα και ανεξάρτητα τηλεοπτικά σχήματα».
Η διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε σχέδιο συμφωνίας που θα κυρωθεί σε μια συνεδρίαση στην Ολομέλεια αύριο το απόγευμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης που δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για «θεσμική εκτροπή».
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε, δε, σκληρές προσωπικές βολές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «είναι κρίμα που ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη θητεία του ξεπληρώνοντας γραμμάτια στη διαπλοκή».
«Η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Θα αντέξουμε, να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια μας έδωσε τρεις φορές ο ελληνικός λαός».