Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα!

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ από τη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης1

Τα μέλη της Επιτροπής, απαίτησαν από τη ΔΕΗ και πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε πενταμελή «λαϊκή» οικογένεια

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης στην ΔΕΗ, «υποχρεώνοντας» την δημόσια επιχείρηση να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε «λαϊκή οικόγενεια». Λίγες ώρες πριν συνεργείο είχε προχωρήσει στη διακοπή παρά τις εκκλήσεις της εργαζόμενης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής, πριν λίγες μέρες, η Επιτροπή είχε πραγματοποιήσει «μαζική παράσταση διαμαρτυρίας», προειδοποιώντας τον διευθυντή της ΔΕΗ (υποβάλλοντας και σχετικό υπόμνημα με μια από σειρά αιτήματα), να μη βάλει σε εφαρμογή τις 1000 και πλέον αποφάσεις διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες, αλλά δεν εισακούστηκε.
Η οικογένεια της οποίας έκοψαν το ρεύμα είναι μονογονεϊκή, πενταμελής, με δύο ανήλικους μαθητές, μια κόρη μετανάστρια και έναν που υπηρετεί την πατρίδα, σύμφωνα με την Λ.Ε.Κ. Η εργαζόμενη μητέρα δουλεύει ως καθαρίστρια με τις περίφημες εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, «υπεργολαβία», σε σχολείο με 400 ευρώ το μήνα, ενώ «ο δήμος Κατερίνης της οφείλει, όπως και στις άλλες εργαζόμενες, τα δεδουλευμένα από το Νοέμβριο μέχρι και σήμερα».
Σε την ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι πολιτικές αυτές είναι που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, που δε μπορεί να καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του, για να αυγαταίνουν τα κέρδη της ΔΕΗ. Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης δεν πρόκειται να ανεχτεί την πολιτική της κυβέρνησης και της ΔΕΗ, που προσβάλει βάναυσα τους εργαζόμενους οι οποίοι παράγουν τον πλούτο. Θα απαντούμε κάθε φορά δυναμικά, αποφασιστικά, για να μην περάσει αυτή η αθλιότητα.
Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το Κεφάλαιο ή με τους Εργάτες.
Καλούμε τα λαϊκά νοικοκυριά που τους έχουν κόψει το ρεύμα ή που απειλούνται με διακοπή, να συσπειρωθούν στη Λαϊκή Επιτροπή ώστε οργανωμένα, ενωτικά να τους κόψουμε το βήχα.
Η ενεργεία δεν είναι εμπόρευμα! Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που τους έχουν φέρει. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εκείνους που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές. Η ευθύνη βαραίνει τόσο τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδήγησαν και οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη χρεοκοπία για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.»
Σχολιάζοντας τέλος το αποτέλεσμα της πρόσφατης διαμαρτυρίας της, επισημαίνει οτι πρόκειται για μικρή, αλλά σημαντική νίκη, η οποία δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι μαζικά, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές του κεφαλαίου και στην εξουσία των μονοπωλίων