Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Συνεχίζεται το δόγμα της «δημιουργικής ασάφειας»

Βολές της Κίνησης Πολιτών κατά της δημιουργίας Κέντρου Προσφύγων, προς τους βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ2ο θεμα ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια εβδομάδα μετά την κοινή γραπτή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης (όπως αυτή διατυπώθηκε σε απάντηση του κ. Φλαμπουράρη στον βουλευτή Κ. Κουκοδήμο), η Κίνηση Πολιτών κατά της δημιουργίας Κέντρου Προσφύγων στην Κατερίνη επανέρχεται, εκφράζοντας την ανησυχία της.

 

Όπως αναφέρει η Κίνηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η δήλωση των βουλευτών Πιερίας, αλλά και η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας, τους θέτει σε «κόκκινο συναγερμό», αφού δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση τη δημιουργία τέτοιας δομής στο νομό μας στο μέλλον.

Στην ανακοίνωσή της, η συγκεκριμένη Κίνηση Πολιτών, αναφέρει πως «Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωση τους (2/2/2016) σχετικά με την δημιουργία ή όχι Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην Κατερίνη και γενικά στο Νομό Πιερίας, δεν βάζουν τέλος στην αγωνία και την ανησυχία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η κυρία και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν με την κοινή δήλωσή τους «ως λήξαν» το θέμα της δημιουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη επικαλούμενοι την απάντηση του Υπ. Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη σε ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Πιερίας κ. Κουκοδήμου που επί λέξη δηλώνει: «Σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην Κατερίνη και γενικά στο Νομό Πιερίας.»

Θα μας συγχωρέσετε αλλά για όλους εμάς που ζούμε και αγαπάμε αυτόν εδώ τον τόπο, η απάντηση του κ. Υπουργού δεν μας καθησυχάζει. Αντίθετα μας θέτει σε μεγαλύτερη εγρήγορση και σε «κόκκινο» συναγερμό, για τον απλούστατα λόγο ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου σε μέλλοντα χρόνο ή «όποτε οι συνθήκες το επιβάλλουν».

Δυστυχώς το δόγμα της «δημιουργικής ασάφειας» συνεχίζεται και από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά από τα τρία δελτία τύπου που εξέδωσαν, εξακολουθούν να μην μας ενημερώνουν με μία οριστική και αμετάκλητη απόφαση για την μη δημιουργία αυτού του Κέντρου. Από το «δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση» που μας δηλώσαν δις τώρα μας δηλώνουν δια στόματος υπουργού ότι «δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο σε αυτή την χρονική περίοδο»… Στην επόμενη χρονική περίοδο όμως;

Όσο για τα περί: παραπληροφόρησης, εκμετάλλευσης από συγκεκριμένα πρόσωπα και μέσα, ανεύθυνων φημολογιών, μισαλλοδοξίας και εχθρότητας έναντι της Κυβέρνησης, προσωπικών οφελών, αβάσιμων φημών, που αναφέρονται στα δελτίου τύπου, την καλύτερη απάντηση την έχουν πάρει, σε πρώτη φάση από τον κ. Φλαμπουράρης στις 27 Δεκεμβρίου και λίγο αργότερα, από τους δυο υπουργούς της Κυβέρνησης στις 8 Ιανουαρίου όταν και υπέγραψαν την παραχώρηση του στρατοπέδου «Γεωργάκη Ολύμπιου» στο Υπουργείο Εσωτερικών!

Εμείς η Κίνηση Πολιτών Κατά της Δημιουργίας Κέντρου Προσφύγων στην Κατερίνη, είμαστε απλοί πολίτες που ζούμε με τις οικογένειές μας σε αυτόν τον τόπο, τον αγαπάμε και οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε.

Αν κάποιοι την παρουσία χιλιάδων συμπολιτών μας στην Πλατεία Ελευθερίας στις 14 Ιανουαρίου, που έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της δημιουργίας του ΚΦΜ την υποτιμούν και την θεωρούν υποκινούμενη από «πρόσωπα» και «μέσα» τότε μάλλον έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία της Πιερίας.

Όλοι εμείς σας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση όπως και να συλλέγουμε υπογραφές (που και αυτό το ειρωνευτήκατε) μέχρι να κλείσει οριστικά το θέμα με μία ξεκάθαρη αρνητική απάντηση