Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Στήριξη στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών

Ψήφισμα υπέρ των αγροτών από το Δημοτικό Συμβούλιο ΚατερίνηςDS Katerinis

Παρά τις επιμέρους διαφωνίες (κυρίως ως προς την διατύπωση κάποιων σχολίων) το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνώρισε το δίκαιο των αγροτών που εδώ και εβδομάδες βρίσκονται στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες ρυθμίσεις τους ασφαλιστικού τους.

«Όσο πάει το σύννεφο γίνεται και πιο πυκνό», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κατερίνης, σχολιάζοντας τις συνεχείς «βολές» που δέχονται κοινωνικές τάξεις και επαγγέλματα από οικονομικά μέτρα. Ο κ. Χιονίδης, υποστήριξε οτι πλέον χτυπιούνται σ’ αυτήν τη φάση ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, με στόχο να πληγεί η παραγωγική βάση της χώρας μας.
Ο κ. Χιονίδης, τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος συμπαράστασης που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζητώντας τις βασικές του γραμμές να της υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πως πλέον η αγροτική παραγωγή αποτελεί το κρισιμότερο κομμάτι της χώρας μας και για αυτό θα πρέπει να προστατευτεί.
Τα αιτήματα του κλάδου τους, ανέπτυξαν στο δημοτικό συμβούλιο εκπρόσωποι των αγροτών, ζητώντας από το σώμα να συμπαρασταθεί στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν.
Υπέρ ενός ψηφίσματος στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται η στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο στους αγρότες, αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες που επίσης διαμαρτύρονται, τάχθηκε ο επικεφαλής του Άλλου Δρόμου.
«Μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή» είπε ο κ. Κυριακίδης, σημειώνοντας ωστόσο πως «κάποια πράγματα που αναφέρει στο ψήφισμά της η ΚΕΔΕ, δεν χρειάζονται». Ο κ. Κυριακίδης, καταλήγοντας, υπογράμμισε την ανάγκη «να πάμε σε έναν διάλογο για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση».
Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ δεν κάνει λόγο πουθενά για την ΚΑΠ και την Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική η οποία ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους αγρότες, είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στον αγώνα των αγροτών, σημειώνοντας πως όλους θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει οι αιτίες από τις οποίες προκαλούνται τα προβλήματα.
«Καλός ο τουρισμός, αλλά οι αγρότες είναι η κινητήρια δύναμη για το νομό μας», είπε ο Νίκος Μακρίδης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών.
«Είναι ντροπή για την ΚΕΔΕ να έρχεται τώρα και να τάσσεται υπέρ των αγροτών όταν τον Ιούνιο κατά το δημοψήφισμα είχε ταχθεί με το “ναι”» είπε δημοτικός σύμβουλος κ. Φάκας, συμπληρώνοντας οτι όλοι ήξεραν οτι το «ναι» έφερνε μια συμφωνία στην οποία συμπεριλαμβάνονταν όλα αυτά τα μέτρα για τα οποία είναι στους δρόμους οι αγρότες.