Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Για τον άρτο τον επιούσιο

Συνεχίζουν μαζί Δήμος Κατερίνης και ΜητρόποληΦωτο αρχείου

Την απόφαση να συνεχιστεί η συνεργασία του Δήμου Κατερίνης και της Μητρόπολης Κίτρους για την ενίσχυση των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

Σε 72.000 ευρώ (ετησίως) ανέρχεται το κονδύλι που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξη του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης όπως αυτό παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από τα συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», αλλά και μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που διατηρεί.

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης, σημειώνοντας πως η πρόθεση του Δήμου είναι να στηρήξει «συντεταγμένες εθελοντικές ομάδες» (και όχι πρόσωπα), συμπληρώνοντας πως «θεωρήσαμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να στηρίξουμε τις δομές της εκκλησίας όπου μοιράζουν φαγητό χωρίς να βγαίνουν φωτογραφίες». Ο κ. Χιονίδης υποστήριξε ότι ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του, σημειώνοντας πως οι εθελοντές να μην γίνονται εισαγγελείς και οι δημοι να μην κάνουν το κράτος αλλά και τους εθελοντές. Αντί να κάνει ο δήμος κοινωνικό παντοπωλείο, στηρίζει τις αντίστοιχές δομές της Μητρόπολης», ανέφερε συγκεκριμένα. Ο κ. Χιονίδης, αναφέρθηκε επίσης στην στήριξη 7.000 ωφελούμενων σε όλη την Πιερία από το πρόγραμμα επισιτισμού που υλοποιεί ο δήμος Κατερίνης προσφέροντάς τους τρόφιμα. «Είναι ο μοναδικός δήμος από τους 38 της Κεντρικής Μακεδονίας που υλοποιεί ο ίδιος το πρόγραμμα», σημείωσε ο δήμαρχος. «Το ότι δεν υπάρχει ΑΦΜ σε ορισμένες εθελοντικές ομάδες μπορεί με πολλούς τρόπους να ξεπεραστεί», σχολίασε στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής του Άλλου Δρόμου Γιώργος Κυριακίδης, χαρακτηρίζοντας «άδικο» τον αποκλεισμό τέτοιων ομάδων οι οποίες θα μπορούσαν να στηριχθούν και χωρίς να πάρουν χρήματα Υπέρ της στήριξης και άλλων εθελοντικών ομάδων και δομών αλληλεγγύης τάχθηκε ο επικεφαλής της Νέας Εποχής. Ο κ. Μακρίδης είπε οτι θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη στήριξη στις δράσεις της Ευαγγελικής Εκκλησίας, ακόμη και των Παλαιοημερολογητών, σημειώνοντας οτι ο δήμος θα έπρεπε να είναι ανοικτός σε κοινότητες και εθελοντικές ομάδες. «Η Ιερά Μητρόπλη δεν κοιτάει δόγματα και θρησκείες», ήταν η απάντηση του δημάρχου στον κ. Μακρίδη. Την εισήγηση του δημάρχου, καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση με τον επικεφαλής της Μπάμπη Παπαδόπουλο να σημειώνει οτι πρωταρχικός ρόλος του Δήμου θα έπρεπε να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ενώ σχολιάζοντας την συνεργασία με την Μητρόπολη αρκέστηκε να πει «τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»