Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Οι τρείς Ιεράρχες ώς Παιδαγωγοί

Τη Δευτέρα η Μάγδα Τσολάκη στη Σχολή Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΚατερίνηςIMG_3607

Η Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Θεολόγος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer Μάγδα Τσολάκη είναι η ομιλήτρια της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα .

Η κ. Τσολάκη με αφορμή την 30η Ιανουαρίου (ημέρα των Τριών Ιεραρχών) θα αναπτύξει το θέμα «Οι τρείς Ιεράρχες ώς Παιδαγωγοί». Οι Τρεις Ιεράρχες είναι οι οικουμενικοί διδάσκαλοι της Εκκλησίας, που, παρά τους αιώνες που μεσολάβησαν από τότε που ζούσαν στον κόσμο, εξακολουθούν να φωτίζουν τους δρόμους μας. Οι τρεις Ιεράρχες αναδείχθηκαν απαράμιλλοι παιδαγωγοί. Οι συμβουλές και οι παραινέσεις τους προς τους γονείς, τους νέους και τους δασκάλους παραμένουν επίκαιρες μέχρι και σήμερα.
-Ο Μέγας Βασίλειος ανήκει στους κορυφαίους παιδαγωγούς του αρχαίου ελληνικού και χριστιανικού κόσμου, του οποίου οι συμβουλές προς τους χριστιανούς νέους έμειναν αθάνατες.
-Ο Γρηγόριος Θεολόγος “Καθαρθήναι δει πρώτον είτα καθάραι, σοφισθήναι και ούτω σοφίσαι, γενέσθαι φως και είτα φωτίσαι, εγγίσθαι Θεώ και προσαγάγειν άλλους, αγιασθήναι και αγιάσαι”
-Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος “Η παιδεία είναι μέγιστο αγαθό για τον άνθρωπο, είναι μετάληψη αγιότητας. Αυτή ξεριζώνει από τον άνθρωπο την ραθυμία, τις πονηρές επιθυμίες, το πάθος για τα υλικά αγαθά, αυτή αναμορφώνει την ψυχή, αυτή καθιστά την ψυχή, με την χάρη του Αγ. Πνεύματος, αγία”.
Η Μάγδα Τσολάκη, εργάζεται στο ΑΠΘ από το 1982 και σήμερα είναι καθηγήτρια στη Γ΄ Νευρολογική Κλινική, δίδαξε στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ 10 χρόνια, και το μάθημα της Νευρολογίας το 1994-1995 στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.
Είναι μέλος πολλών ιατρικών Εταιρειών, είναι συγγραφέας 500 και πλέον εργασιών εκ των οποίων περίπου οι μισές (265) είναι σε διεθνή περιοδικά, (230 στο PubMed με πάνω από 6.067 Citations, h-index>37, και Impact factor >1334,814), Συμμετείχε/έχει πρόσφατα σε δώδεκα διεθνή χρηματοδοτούμενα προγράμματα, και σε τέσσερα ελληνικά. Είναι η ιδρύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer -EΕΝΑΣΔ (1995) και ιδρύτρια και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer (2007). Έχει διοργανώσει πολλά συνέδρια και Ημερίδες. Έχει βραβευτεί 40 φορές με τους συνεργάτες της, έχει προσκληθεί 65 φορές σε Διεθνείς Διοργανώσεις και 318 από ελληνικούς φορείς, ραδιόφωνο και τηλεοπτικούς σταθμούς για διαλέξεις. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη δύο ολοκληρωμένων Μονάδων φροντίδας ασθενών με άνοια με 50 άτομα προσωπικό.