Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Παραμένουν στους δρόμους!

Στην Κατερίνη η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών Αγροτών1

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες οι οποίοι αποφάσισαν 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής

Εμμένουν στις θέσεις και τα αιτήματά τους οι αγρότες, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα «επιβίωσης» όπως τον χαρακτηρίζουν ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα που επιχειρεί να θεσπίσει εις βάρος τους η κυβέρνηση.

Την Τετάρτη το μεσημέρι, εκπρόσωποι αγροτών από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, συναντήθηκαν στην Κατερίνη και συντόνισαν τις δράσεις τους για τις επόμενες ημέρες. Περισσρες από 60 Συντονιστικές Επιτροπές από όλη την Ελλάδα ήταν παρούσες και καθόρισαν το πλαίσιο των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους. Το βασικό τους αίτημα παραμένει, η απόσυρση του Νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και η έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Πανελλήνια Συνέλευση των Συντονιστικών Επιτροπών των Αγροτών αποφάσισε:
-Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.
-Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.
-Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας την Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.