Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πρώτη φορά και επισήμως!

Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πιερία, απαντά ο Αλ. Φλαμπουράρης στον Κ. Κουκοδήμοflabouraris

Με μια λιτή απάντηση, η οποία δεν επιδέχεται παρερμηνείες ο Υπουργός Επικρατείας «κλείνει» το ζήτημα δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ανδρομάχη και στην Πιερία γενικότερα.

Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση που έκανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, που ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθαρίζει τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή μας. Αξίζει να σημειωθεί, οτι οι μέχρι τώρα πληροφορίες προέρχονταν όλες από την πλευρά των βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ (και του δημάρχου Κατερίνης) οι οποίοι σε συναντήσεις τους με τον κ. Φλαμπουράρη μετέφεραν τις θέσεις του Υπουργού. Ουσιαστικά η απάντηση του κ. Φλαμπουράρη στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος (με την οποία ζητούσε από την κυβέρνηση να επαληθεύσει ή να διαψεύσει το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας στην Πιερία), αποτελεί την πρώτη επίσημη τοποθέτηση του υπουργού. «Σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην Κατερίνη και γενικά στο Νομό Πιερίας», περιορίζεται να απαντήσει ο Υπουργός Επικρατείας, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί εκ νέου το ζήτημα στο μέλλον και εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα.