Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αλληλεγγύη στην πράξη

Φάρμακα αξίας 4.050 ευρώ για το Κοινωνικό Φαρμακείο ΚατερίνηςΕΘΕΛ

Φάρμακα, των οποίων η αξία ξεπερνά τις 4.000 ευρώ, αγόρασαν (από τέσσερα φαρμακεία της Κατερίνης) και παρέδωσαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» στον Καπνικό Σταθμό, μέλη Ελληνογερμανικού Συλλόγου

 

Ως συνέχεια της προσφοράς του ελληνογερμανικού συλλόγου Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο, η Καλλιόπη Brandstäter και ο Hinrich Stechmann, αγόρασαν από φαρμακεία της Κατερίνης φάρμακα αξίας 4.050 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό.

 

Η επιλογή των σκευασμάτων έγινε ύστερα από υπόδειξη των εθελοντών φαρμακοποιών. Τα φάρμακα αυτά είναι εκείνα με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Τα σκευάσματα παρέλαβαν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας τα οποία και ευχαρίστησαν την κα. Brandstäter, τον κ. Stechmann καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κοινωνικό Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» λειτουργεί στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης εδώ και τρία χρόνια, εξασφαλίζοντας φάρμακα σε 500 περίπου ανασφάλιστες οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τροφοδοτεί με ιατροφαρμακευτικό υλικό το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά και άλλες κοινωνικές δομές του νομού Πιερίας.