Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Έριξαν… άκυρο!

Με αντι-συγκέντρωση, αγρότες ακύρωσαν κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚατερίνηTRANS POLITEIA 2448 monh

Η προσπάθεια ορισμένων να αναστήσουν συγκεντρώσεις “καρφίτσας” της δεκαετίας του ‘60 θα πέσει στο κενό σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Μόνο στα μέσα ενημέρωσης μίλησε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Π. Ρήγας.

 

Δεν έγινε ποτέ η προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Αγρότες και μέλη του Πιερικού Μετώπου Κοινωνικής Αντίστασης, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο για να διαμαρτρηθούν, ανάγκασαν τελικά τη ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει την εκδήλωση και να εκδόσει σκληρή ανακοίνωση.

 

Ομιλητής στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας θα ήταν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Πάνος Ρήγας ο οποίος ήταν στην Κατερίνη από το πρωί του Σαββάτου (όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής) επιχείρησε να συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών χωρίς όμως καμία επιτυχία…

Ωστόσο ο κ. Ρήγας είχε τη δυνατότητα σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, να μιλήσει για τις θέσεις του κόμματός του, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Ρήγας, αναφέρθηκε κυρίως στον έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας οτι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδωσαν σκληρή μάχη για να απεμπλακεί η χώρα από τα μνημόνια, «εξάντλησε όλα τα μέσα» και τελικώς κατέληξε σε μια επιλογή η οποία διασφαλίζει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αν και, παραδέχθηκε, είναι εκτός προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, εκτίμησε πως οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης δεν έχουν παραιτηθεί από το σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης» που επιθυμούν για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας οτι οι μάχες για την κυβέρνηση και τη χώρα είναι συνεχείς. Σχολιάζοντας την συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές (3ο μνημόνιο) μίλησε για «καλύτερη συφμωνία από τις προηγούμενες», υπογραμμίζοντας οτι στους βασικούς στόχους είναι πλέον ένα τραπεζικό σύστημα βιώσιμο, που «δεν θα είναι μοχλός εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων».

Μιλώντας για την προσφυγική κρίση, το χαρακτήρισε υπαριθμόν 2ο μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης, ενώ για τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα υποστήριξε οτι η χώρα μας έδωσε δείγματα γραφής κρατώντας ψηλά τις αξίες της Ευρώπης.

Ο κ. Ρήγας δεν απέφυγε να μιλήσει και για το ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη ζήτημα πάνω στο οποίο «το σκληρό νεοφιλελεύθερο μπλοκ της Ευρώπης» επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, αφού η προσπάθεια που καταβάλλεται από αυτήν είναι να το επιλύσει χωρίς περικοπές των συντάξεων.

Όσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ζήτησε από τους αγρότες να μην παραπληροφορούνται, σημειώνοντας οτι με τις προτάσεις της κυβέρνησης «θα έχουν για πρώτη φορά ασφάλιση και εγγυημένη εθνική σύνταξη».

Ολοκληρώνοντας ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε οτι το κόμμα του δίνει μια σκληρή μάχη, αναγνώρισε οτι έχει πάρει σκληρές αποφάσεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι θα πετύχει στην προσπάθεια εξυγείανσης του ασφαλιστικού.

 

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας

Τις συγκεκριμένες θέσεις, δεν είχε την ευκαιρία να της πει ο κ. Ρήγας και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της Πιερίας, αφού η προγραμματισμένη εκδήλωση-ομιλία ακυρώθηκε. Μια ώρα περίπου πριν ξενκινήσει η εκδήλωση αγρότες με τρακτέρ, αλλά και πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, φωνάζοντας συνθήματα.

Αν και δεν υπήρξε καμία ένταση κατά τη διάρκεια της «αντισυγκέντρωσης» η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ακυρώσει την εκδήλωση, ώστε να μη δώσει ούτε μια αφορμή για πρόκληση επεισοδίων από τυχόν θερμοκέφαλους.

Ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση όπου με σκληρή γλώσσα καταδικάζει την «αντισυγκέντρωση», ενώ αφήνει αιχμές και για τους επικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων, κατηγορώντας τους οτι αποφεύγουν το διάλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Την Πιερία επισκέφθηκε (το Σάββατο) ο Γραμματέας της  Κ.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Πάνος Ρήγας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και επισκέφθηκε το Δημοτικό Μέγαρο του δήμου Πύδνας-Κολινδρού, όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο και φορείς της περιοχής.

Ζήτησε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα, με την συμμετοχή και των βουλευτών του Νομού ώστε να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους και να τους ενημερώσει θεσμικά για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση.

Αντίστοιχες συναντήσεις άλλωστε έγιναν χθες και στην Πέλλα και στην Ημαθία όπου εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν και συνομίλησαν μαζί του, θέτοντας τα προβλήματά τους και συζητώντας διεξοδικά τη λύση τους.

Στην Πιερία αντίθετα, παρόλες τις προσπάθειες που έγιναν από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και από τον Γραμματέα του κόμματος, αλλά και δημόσια μέσα από την συχνότητα της ΕΤ3 αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνάντηση ή συνομιλία μαζί του.