Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Έδωσε απαντήσεις…

Τα βιοκλιματικά σχολεία στο επίκεντρο συνέντευξης του δημάρχου ΚατερίνηςDSC_0251

Απαντήσεις για τα τρία βιοκλιματικά σχολεία της Κατερίνης έδωσε χθες ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης. Ο δήμαρχος Κατερίνης, απάντησε ουσιαστικά στα όσα ειπώθηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο 19ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης με τη συμμετοχή γονέων, του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Ν. Κραγιόπουλου, του σχολικού συμβούλου Ν. Γραίκου, των βουλευτών Χάρη Τζαμακλή και Μπέττυς Σκούφα.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν απόψεις περί σοβαρών ελλείψεων, ακατάλληλων υλικών καθώς και προβλημάτων που δεν επιτρέπεται να υπάρχουν για τέτοιου είδους σχολεία.

Ο κ. Χιονίδης διαβάζοντας τα δημοσιεύματα αυτά διαπίστωσε, όπως είπε, ψεύδη, αυθαίρετες απόψεις και «λαϊκισμούς» που έγιναν από ανθρώπους «ειδικούς», χρησιμοποιώντας εμφανώς ειρωνική διάθεση στον χαρακτηρισμό «ειδικός».

Παρέθεσε επίσης στοιχεία από τη μελέτη κατασκευής αλλά και από πρακτικό προσωρινής παραλαβής έργου και σημείωσε ότι ο Δήμος Κατερίνης προχώρησε στην ίδρυση και κατασκευή τριών βιοκλιματικών σχολείων με σκοπό να παραδοθούν στην εκπαίδευση. Υποστήριξε ότι μετά την κατασκευή υπήρξαν ελλείψεις σε υλικά χωρίς όμως να ευθύνεται ο δήμος, ωστόσο η δημοτική αρχή φρόντισε να βρεθεί ό,τι βασικό έλλειπε και να γίνει ο απαραίτητος εξοπλισμός. Και πρόσθεσε πως ό,τι ακόμη πρέπει να γίνει, το ελάχιστο σε σύγκριση με αυτά που έγιναν, και αυτό θα τακτοποιηθεί.

Υπενθύμισε ότι η προσωρινή παραλαβή του έργου έγινε από αρμόδια πρόσωπα του δήμου στις 5 Ιουνίου 2015 και η οριστική παραλαβή αναμένεται να γίνει σε χρονικό διάστημα 15 μηνών μετά την προσωρινή παραλαβή.

Κατά τα άλλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο Ελατοχώρι στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, όπου τον δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Δ. Βαϊνάς, αναφέρθηκε ακόμη στην Εξόδιο Ακολουθία στη μνήμη του ήρωα Ν. Τσιγκαρόπουλου που έχασε τη ζωή του στις 16 Αυγούστου 1974 υπερασπιζόμενος κυπριακό έδαφος, ενώ αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των αγροτών, των επιστημόνων και των παραγωγικών φορέων της Πιερίας και δήλωσε συμπαράσταση στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν προκειμένου να μην περάσουν τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα.

Ο δήμαρχος απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που έθεσαν οι δημοσιογράφοι κυρίως στις καταγγελίες περί ελλείψεων στα βιοκλιματικά σχολεία, ενώ περί το τέλος της συνέντευξης απάντησε και σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με τις απόψεις του περί του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο σε σχέση με όσα εξήγγειλε ο υπουργός κ. Μάρδας σε επίσκεψή του στην Κατερίνη.

Ο κ. Χιονίδης επί του θέματος αυτού δήλωσε ότι στον Όλυμπο δεν θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε ανάπτυξη, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός σ’ αυτό το παγκόσμιο μνημείο της φύσης, σημείωσε όμως ότι είναι δίκαιο να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης όλων των ανθρώπων, δηλαδή ακόμη και των αναπήρων, προκειμένου να μπορούν να ανέβουν έως ένα σημείο και να δουν όλη αυτή τη φυσική ομορφιά. Με την τοποθέτησή του αυτή ο κ. δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι θα συμφωνούσε με τη δημιουργία π.χ. ενός τελεφερίκ.