Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Φωνή λαού…

Οι παραγωγικοί φορείς της Πιερίας, λένε «όχι» στον αφανισμό τους1

Αγρότες, δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και βιοτέχνες, διαδήλωσαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, ενάντια στο ασφαλιστικό της Κυβέρνησης.

 

Με παρατεταγμένα τα τρακτερ, στο κέντρο της Κατερίνης, εργαζόμενοι από όλους τους παραγωγικούς κλάδους της Πιερίας, επιχείρησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα διατρανώνοντας την αντίθεσή τους, στην «επαγγελματική εξόντωσή τους» η οποία όπως υποστήριξαν είναι βέβαιη αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί, οτι (και) οι αγρότες της Πιερίας, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό, περιμένοντας εδώ και δύο εβδομάδες από την κυβέρνηση να αποδεχθεί το αίτημά τους για συζήτηση επί μηδενικής βάσης.

Λίγο πριν την συγκέντρωση, στην οποία μίλησαν εκπρόσωποι των περισσοτερών παραγωγικών φορέων της περιοχής μας, οι αγρότες της Πιερίας παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου.

Ο κ. Κουκοδήμος εξέφρασε την στήριξη του αγώνα των αγροτών σημειώνοντας πως είναι δίκαιη η αγωνία τους για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας. Συνεργάτες του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Πιερίας, συμμετείχαν και στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

 

Και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας στο πλευρό των αγροτών

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας εκφράζει και αυτό με τη σειρά του, την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «Οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος.

Με κοινό παλλαϊκό  αγώνα είναι δυνατό  να ακυρώσουμε τα σχέδια τρόϊκας, ΔΝΤ, κυβέρνησης,  που   το μόνο που ξέρουν είναι να μας φορτώνουν τα βάρη της κρίσης τους,  για  την δημιουργία των οποίων εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο και να αρχίσει διάλογος, για το ασφαλιστικό, από μηδενική βάση.

Ο αγώνας συντονίζεται, κλιμακώνεται με πολύμορφες κινητοποιήσεις, μέχρι το αγωνιστικό ραντεβού της μεγάλης παλλαϊκής απεργιακής κινητοποίησης, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016», καταλήγει η ανακοίνωση

 

Κοινό μέτωπο επιστημόνων

Τα αιτήματά τους και τις σοβαρές ενστάσεις τους στις προωθούμενες ρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό, ανέπτυξαν σε κοινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν λίγο πριν τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κατερίνη, εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και εκτός από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών, η αντιπρόεδρος των συμβολαιγράφων, ο πρόεδρος των Διπλοματούχων Μηχανικών, ο Πρόεδρος της Ενωσης Φοροτεχνικών, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, καθώς και εκπρόσωποι των Δικαστικών Επιμελητών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

 

Μιλώντας για το προωθούμενο νομοσχέδιο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, το χαρακτήρισε αντισυνταγματικό (δεν υπάρχει αναλογιστική μελέτη, είπε) ενώ σημείωσε οτι είναι «πρόχειρο» τονίζοντας οτι για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να ακολουθήσουν 67 Υπουργικές Αποφάσεις

Ο κ. Μπρουσκέλης έκανε λόγο για νομοσχέδιο που ουσιαστικά δημεύει το εισόδημα (και) των δικηγόρων, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι από τα 100 ευρώ που βγάζει ο δικηγόρος θα του μένουν μόνο τα 7 ευρώ (από τα οποία θα πρέπει να πληρώνει τις λοιπές υποχρεώσεις του, ενοίκια, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ΔΕΗ κλπ). «Οδηγούμαστε εκτός επαγγέλματος» υποστήριξε ο κ. Μπρουσκέλης υπογραμμίζοντας οτι αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει και σε κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ έκλεισε σημειώνοντας οτι και ο κλάδος του, μαζί με τους άλλους επιστημονικούς κλάδους, αντιστέκεται στην παρανομία που πάει να γίνει.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης, υποστήριξε οτι ήδη το 30% των συναδέλφων του, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις εισφορές του ταμείου, ενώ επεσήμανε πως αν συνεχιστεί η φυγή νέων γιατρών στο εξωτερικό, τότε η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα επιπλέον πρόβλημα στο ΕΣΥ, το οποίο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει λόγω «γήρανσης» του προσωπικού του, αφού έχουν σταματήσει οι προσλήψεις.