Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Αγώνας επιβίωσης

Ενιαίο μέτωπο αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων ενάντια σε φορολογικό και ασφαλιστικό1

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί και ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν ραντεβού σήμερα το μεσημέρι στις 12 στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση

Ενημερωτική συζήτηση για τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης σε αγρότες, επιστημονικούς και τεχνικούς κλάδους, καθώς και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις αντιδράσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μην περάσουν τα μέτρα αυτά, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, εκπρόσωποι αγροτικών μπλόκων που συντόνιζαν τη συζήτηση, εκπρόσωποι νέων αγροτών καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας και του χονδρεμπορίου των φαρμακοποιών, του Επιμελητηρίου Πιερίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Πιερίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων, φορτηγών αυτοκινήτων αλλά και ταξιτζήδων, εστιατόρων κ.ά. φορέων.
Παρούσα ήταν επίσης και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους αγρότες και στους άλλους κλάδους που πλήττονται από τα νέα μέτρα.
Η συζήτηση, σε γενικές γραμμές, κύλισε ομαλά, εκτός από κάποιες στιγμές προς το τέλος της συνάντησης, όπου επιχειρήθηκε από ορισμένους, ευτυχώς λίγους, εκπροσώπους φορέων, είτε να εκτρέψουν εντέχνως τη συζήτηση και να την οδηγήσουν σε κομματικά μονοπάτια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκείνες τις στιγμές, εκπρόσωποι των αγροτών και άλλων φορέων αρνήθηκαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά που πήγε να ανάψει και τόνισαν ότι τα κόμματα δεν έχουν θέση στη συζήτηση αυτή.
Μάλιστα, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, δρώντας «πυροσβεστικά», ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας εναντίον των μέτρων δεν είναι κομματικός, αλλά υπεράνω κομμάτων και πρόσθεσε ότι αυτό το στοιχείο ήταν πάντοτε η πυξίδα του στους αγώνες των αγροτών διαχρονικά και ανεξαρτήτως του ποια κόμματα ήταν κάθε φορά στην κυβέρνηση της χώρας.
Κατά τα άλλα, στις τοποθετήσεις του ο κ. Τσιμήτρης αναφέρθηκε στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας υπέρ των αγροτών και ευχαρίστησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που έχουν διασυνδέσεις στα μεγάλα κανάλια, με αποτέλεσμα να ακουστεί η φωνή των αγροτών και της Πιερίας σε πανελλήνια κλίμακα.
Για τα αγροτικά θέματα μίλησε με εμπεριστατωμένο τρόπο ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βροντούς Χρήστος Βάγιας, εξήγησε τα παραγωγικά προβλήματα της χώρας που δεν λύθηκαν διαχρονικά, γι αυτό, όπως σημείωσε, δεν υπάρχει σήμερα και εθνική αγροτική πολιτική. Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κατερίνης Γ.Χαρισόπουλος αλλά και ο αντιπρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καρίτσας Γ.Τοπάλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι αν τα μέτρα περάσουν, τότε θα σβήσουν οι αγρότες και μαζί τους θα σβήσουν και άλλοι κλάδοι της τοπικής και της ευρύτερης οικονομίας.
Επιπλέον, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης δια του προέδρου τους Χ.Μπρουσκέλη, του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας δια του Κων/νου Σαρηγιαννίδη, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας δια του προέδρου Ε.Κουϊμτζίδη αλλά και του χονδρεμπορίου των φαρμακοποιών δια του Π.Συμεωνίδη, του Επιμελητηρίου Πιερίας δια του Παύλου Μπατάλα, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Πιερίας δια του προέδρου Χ.Εξίζογλου καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης δια του προέδρου Κ. Ρέχα, ξενοδόχων (ο αντιπρόεδρος Γιάννης Γκατζής, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας) και τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δικοί τους κλάδοι ως προς το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αλλά όχι μόνο. Δήλωσαν δε αλληλέγγυοι στα προβλήματα των αγροτών και εξέφρασαν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους αγώνες του αγροτικού κόσμου.
Επιπλέον, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορτηγών αυτοκινήτων και ταξιτζήδων, ο Μιχάλης Αθανασούλας εκ μέρους του σωματείου εστιατόρων, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Ακόμη, τοποθετήθηκαν ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσιμπονίδης και ο Ηλίας Χρυσικός που στέλνει τηλεοπτικό υλικό σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
Τέλος, ως προς τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο Χρήστος Κουριάτης, από το μπλόκο της Νότιας Πιερίας, επισήμανε ότι οι κινήσεις των αγροτών, μέχρι τώρα, είναι κινήσεις συμβολικές και όχι κινήσεις που θα επέφεραν ταλαιπωρία σε πολίτες και φορείς. «Θέλουμε την κοινωνία δίπλα μας», εξήγησε ο κ. Κουριάτης και πρόσθεσε ότι με τη στήριξη της κοινωνίας οι αγρότες αγωνίζονται και ελπίζουν να ευοδωθούν οι αγώνες τους.