Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Από το Μπόχουμ με αγάπη

Παλέτες με ιατρικό υλικό παρέλαβε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας2016230102

Μια ξεχωριστή απάντηση στην πολιτική των μνημονίων έστειλαν χθες, ενωμένοι, Έλληνες και Γερμανοί πολίτες, παρδίδοντας στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης 18 παλέτες ιατρικού υλικού!

Με πρωτοβουλία Ελλήνων μεταναστών και την στήριξη απλών Γερμανών πολιτών, συγκεντρώθηκε μια μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει ως τελικό προορισμό τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιατρεία της Β. Ελλάδας.

Εδώ και τρεις μήνες, ο Γεράσιμος Μιάρης με καταγωγή από την Κέρκυρα, μόνιμος κάτοικος του Bochum, και η Καλλιόπη Brantstätter, με καταγωγή από τα Καταλώνια Πιερίας, μόνιμη κάτοικος του Αμβούργου, με την βοήθεια δεκάδων Γερμανών πολιτών, ετοίμασαν την αποστολή, η οποία παραδόθηκε στους «Αλληλέγγυους» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» και όχι σε κάποιον κρατικό φορέα.
Εκτός από την άμεση ανακούφιση του Ελληνικού λαού «που υποφέρει από τις εξοντωτικές πολιτικές των μνημονίων» αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, με την πρωτοβουλία αυτή, στέλνεται το μήνυμα της ενότητας των λαών, η οποία τα τελευταία χρόνια βάλλεται με πρωτοφανή τρόπο από τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία σπέρνουν εκατέρωθεν το μίσος για να δικαιολογήσουν τις πολιτικές των οικονομικών κύκλων που εξυπηρετούν.
Η αποστολή εκπλήρωνε όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί η Ε.Ε. για μια τέτοια μεταφορά και συνοδεύονταν από τα απαραίτητα έγγραφα (packing list και διεθνή πιστοποιητικά) που απαίτησαν τα κράτη της Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας και της Ελλάδας. Τα υλικά θα καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού που διαθέτει η ΕΟΔΠ, ώστε όλα τα κοινωνικά ιατρεία και νοσοκομεία της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να «παραγγέλνουν» μέσω διαδικτύου τα υλικά που θα διατίθενται δωρεάν.
Μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία (πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης και αποδοχή δωρεάς) τα υλικά θα παραλαμβάνονται από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, ενώ στο διαδίκτυο μια άλλη εφαρμογή θα παρουσιάζει όλα τα στοιχεία των παραληπτών όπως και την αναλυτική κατάσταση των υλικών που παρέλαβαν.
Εντός των επόμενων ημερών, μετά από δημόσιο κάλεσμα, θα συγκροτηθεί ομάδα πολιτών (συντονιστική επιτροπή) η οποία θα αναλάβει την διαχείριση της παραπάνω ανθρωπιστικής βοήθειας. Για την συγκρότηση της επιτροπής θα ισχύσουν οι κανόνες λειτουργίας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» και οι όροι συμμετοχής στις συντονιστικές επιτροπές της.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι ακόμη και η μεταφορά των υλικών ήταν δωρεά Γερμανού μικροεπιχειρηματία μεταφορέα ο οποίος διέθεσε για το σκοπό αυτό τρεις από τους υπαλλήλους οδηγούς, για να μεταφέρουν τα υλικά από τη Γερμανία στην Ελλάδα και την Κατερίνη.