Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Κόντρα σε κάθε παράλογη πολιτική

Πολλαπλά και… αντικρουόμενα μηνύματα στην εκδήλωση κοπής της πίτας του ΕΒΕ Πιερίας1

Η επιχειρηματικότητα της Πιερίας, θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε κάθε παράλογη πολιτική, ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας

Με την ελπίδα το 2016 να αποδειχθεί ένα έτος που επιτέλους η επιχειρηματικότητα θα μπορέσει να λειτουργήσει με τη δυναμική που διαθέτει, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πίτας του ΕΒΕ Πιερίας το Σάββατο το βράδυ. Ωστόσο, διάχυτος ήταν ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα, αφού στο σύνολό τους οι προσκεκλημένοι εξέφρασαν την αναγκαιότητα για πολιτική σταθερότητα.

 

Στην εκδήλωση, δεν κατάφερε να παραβρεθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας (όπως ήταν προγραμματισμένο μέχρι την τελευταία στιγμή), ωστόσο το «στίγμα» της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση του επιχειρείν έδωσε στην σύντομη ομιλία της, η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα.

Για την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας μίλησε η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, μια επανεκκίνηση η οποία μπορεί αποτελεί στόχο του νέου αναπτυξιακού νόμου που θα φέρει το προσεχές διάστημα στη Βουλή η κυβέρνηση. Βασικοί στόχοι του νέου αναπτυξιακού νόμου είπε η κ. Σκούφα, είναι η προσέλκυση τα επόμενα χρόνια επενδύσεων ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, η αύξηση της απασχόλησης, η εκβιομηχάνιση της χώρας, η τόνωση της επιχειρηματικότητας και η εξωστρεφής επενδυτική δραστηριότητα.

Η κ. Σκούφα, αναφέρθηκε και στις προθέσεις της κυβέρνησης για ίδρυση ενός «αναπτυξιακού συμβουλίου», αλλά και στην προώθηση θεσμικών αλλαγών σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΑΣΣΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ασφαλιστικό, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι με το διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων «και τα ταμεία θα σωθούν και μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπάρξουν».

Τέλος, απευθυνόμενοι προς τους παραγωγικούς φορείς του νομού μας, διαβεβαίωσε οτι η ίδια θα είναι στη διάθεσή τους για την προώθηση κάθε πρότασης που θα βοηθά στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Για συνθήκες «πολέμου» που βιώνει η χώρα μας έκανε λόγο στον σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής, σημειώνοντας ωστόσο οτι «δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών». Ο κ. Τζαμακλής υποστήριξε οτι για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η ανάδειξη της μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης, εκτιμώντας οτι αυτή η πρόθεση θα αποτυπωθεί και στον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ο βουλευτής Πιερίας, έκανε ειδική αναφορά και στο «πακέτο Γιούνκερ», αλλά και στο ΕΣΠΑ της νέας περιόδου, σημειώνοντας οτι ουσιαστικά αυτά είναι τα δύο «χρηματοδοτικά εργαλεία» στα οποία θα στηριχθεί η ανάπτυξη.

Με τη φράση «οι συνάδελφοι ωραιοποιούν αρκετά τα πράγματα», σχολίασε τα όσα είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του, αφού έκανε λόγο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας, ευχήθηκε «για το καλό της χώρας» να μην γίνουν και άλλες εκλογές το 2016.

Συμφωνούμε όλοι οτι το 2015 δεν είναι μια χρονιά που θέλουμε να θυμόμαστε, είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, καταλήγοντας με την ελπίδα πως «τα λάθη του 2015 έχουν γίνει μάθημα σε όλους μας».

Να σημειωθεί, οτι για τον πρώην Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, μίλησε με θερμά λόγια και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του, στη θεσμοθέτηση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως αυτοδιοίκηση στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα γιατί αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη, οι επιχειρηματίες της περιοχής μας, να μείνουν συσπειρωμένοι γύρω από το ΕΒΕ Πιερίας, που παλεύει για την στήριξη του επιχειρείν στο νομό μας.

Στυλοβάτες της οικονομίας χαρακτήρισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου. Ο Κώστας Δημόπουλος, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στα «σχέδια για την ανάπτυξη του Ολύμπου», λέγοντας πως «όλοι ψάχνουμε την ανάπτυξη και συζητάμε για τον Όλυμπο, αλλά δυστυχώς ο υπουργός (Δ. Μάρδας) μας έστησε στο ραντεβού. Δεν πειράζει εμείς θα περιμένουμε, να ενσκύψει η κυβέρνηση στα προβλήματά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Την ευχή να πραγματοποιηθούν οι στόχοι και ο σχεδιασμός που έχει θέσει για το 2016 το ΕΒΕ Πιερίας, έκανε ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, υπογραμμίζοντας οτι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος αυτήν την περίοδο είναι πολιτική σταθερότητα.

Με δράσεις και δουλειά θα δώσουμε ώθηση στον τόπο μας, μακριά από μιζέριες, ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η οποία ευχήθηκε το 2016 να είναι ένα έτος ελπίδας και συνεργασίας.

Την ανάγκη επιτέλους να υπάρξει πολιτική σταθερότητα «αυτό χρειάζεται περισσότερο ο τόπος», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.