Τα Ολύμπια Νέα

Οικονομία

Μετά την ακύρωση της απόφασης Σκουρλέτη

Ελληνικός Χρυσός: Ηθική δικαίωση από το ΣτΕ, περιμένουμε τις άδειες

Ηθική δικαίωση, η οποία όμως δεν αρκεί για να προχωρήσουν τα έργα της εταιρείας, αποτελούν οι αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, καθώς όπως εξηγούν, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εκκρεμότητα μια σειρά άδειες τόσο από την τοπική πολεοδομία όσο και από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ήδη η Ελληνικός Χρυσός μελετά το κείμενο που απορρίπτει την απόφαση για την έγκριση δόμησης και εν συνεχεία σχεδιάζει να καταθέσει εκ νέου τη σχετική αίτηση στην Πολεοδομία Αρναίας. Εφόσον λάβει το «πράσινο φως», η εταιρεία φέρεται διατεθειμένη να «ξεπαγώσει» την επένδυση.

«Θα πρέπει να δοθούν αυτές, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση» τονίζουν κύκλοι της εταιρείας. «Τα πάντα εξαρτώνται» από τις υπηρεσίες αναφέρουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθούν αυτές, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση.

Εντούτοις, δεν σχεδιάζουν να συναντήσουν εκ νέου τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, καθώς αναφέρουν ότι ήδη γνωρίζει την κατάσταση.

Από την πλευρά του υπουργείου, μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, αναφέρουν πως θα μελετήσουν τη νέα απόφαση και θα κινηθούν με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτό αποτυπωνόταν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Το υπουργείο, σεβόμενο πάντοτε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, θα μελετήσει το σκεπτικό και της νέας απόφασης και θα κινηθεί αυστηρά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων στο έργο και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν άλλωστε αυτοί οι γνώμονες που υπαγόρευσαν όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειές του σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Τονιζόταν επίσης ότι με η απόφασή της Ολομέλειας τού ΣτΕ «δεν εξέτασε εκ νέου επί της ουσίας το ζήτημα της προσήκουσας ή μη εκπλήρωσης του όρου περί επιτόπιας ημιβιομηχανικής δοκιμής, αλλά θεώρησε ότι δεσμεύεται από τις σχετικές κρίσεις της υπ” αριθ. 3191/2015 απόφασης του Ε” Τμήματος με την οποία είχε ακυρωθεί η από 28.4.2015 απόφαση του τότε υπουργού και είχε αναπεμφθεί η υπόθεση στη Διοίκηση για νέα κρίση».