Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Να αποσυρθεί άμεσα το «ασφαλιστικό»

Ν.Ε. ΤΕΕ Πιερίας και Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών καλούν σε διάλογο την κυβέρνησηΦΩΤΟ

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ωθεί ακόμα περισσότερους μηχανικούς σε έξοδο από το επάγγελμα ή και από τη χώρα, υποστηρίζουν οι δύο επιστημονικοί φορείς οι οποίοι καλούν τους συναδέλφους τους σε συμμετοχή στις πανεπιστημονικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και να προσέλθει σε «ειλικρινή διάλογο» για τη δίκαιη αντιμετώπιση του ζητήματος, καλεί την κυβέρνηση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Ν. Πιερίας και ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας.

«Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους καθιστούν αδύνατη την παραμονή στο επάγγελμα για χιλιάδες επιστήμονες», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους την οποία εξέδωσαν χθες το μεσημέρη Όπως υποστηρίζουν, η επίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση εναντίον όσων ακόμα ασκούν την επιστήμη και το επάγγελμά τους, ωθεί ακόμα περισσότερους Μηχανικούς σε έξοδο από το επάγγελμα ή και από τη χώρα, απειλεί το ΤΣΜΕΔΕ με κατάρρευση λόγω μη είσπραξης των εισφορών και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις γκρίζες ζώνες της οικονομίας. Με αυτά τα δεδομένα η Ν.Ε. του ΤΕΕ Ν.Πιερίας και ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ν.Πιερίας ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει από μηδενική βάση έναν ειλικρινή διάλογο. Παράλληλα καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στις πανεπιστημονικές συγκεντρώσεις για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.

Συγκέντωση επιστημόνων στην Αθήνα Εν τω μεταξύ νέα, μεγάλη συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, πραγματοποίησαν χθες χιλιάδες επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.α), αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Αίτημα των Φορέων που διοργάνωσαν την αγωνιστική κινητοποίηση και επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή, είναι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό προσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση και οδηγεί όπως τονίζουν, στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση. Αμέσως μετά την επίδοση του ψηφίσματος στη Βουλή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε ότι σύσσωμοι οι διαδηλωτές εκφράζουν την σαφή, συνολική και κατηγορηματική αντίθεσή τους στο προσχέδιο της κυβέρνησης. «Πρόκειται» τόνισε «για απροσχημάτιστη δημοσιονομική πολιτική που παρεμβαίνει σ΄ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο». Ο κ. Αλεξανδρής κάλεσε τη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο προσχέδιο, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να περάσει και ζήτησε να αρχίσει ένας ανοικτός διάλογος με όλους τους φορείς, από μηδενική βάση. Διαφορετικά, επεσήμανε, οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν παρόντες και θα απαντήσουν με συνέχιση των αγώνων.