Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Καλλιεργούσε κάνναβη σε… γλάστρες

«Έργαστήριο» υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης εντοπίστηκε στην Πιερία1

Ο 37χρονος συλληφθέντας, είχε διαμορφώσει ειδικό χώρο μέσα στο σπίτι του όπου και καλλιεργούσε σε γλάστρες, 288 δενδρύλλια κάνναβης

Αποτέλεσμα είχαν οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, αφού σε σπίτι στην Κατερίνη εντοπίστηκε «εργαστήριο» υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Το βράδυ της Τρίτης, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 37χρονος σε περιοχή της Πιερίας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του σε περιοχή της Κατερίνης, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση «εργαστηρίου» υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, όπου καλλιεργούσε συνολικά 36 γλάστρες με 288 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε ο ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια της κάνναβης, που αποτελούνταν από: τρεις ειδικούς λαμπτήρες, έναν σωλήνα αλουμινίου ενσωματωμένο με ηλεκτρικό μοτέρ εξαεριστήρα για την εισαγωγή αέρα στο χώρο της καλλιέργειας, ένα θερμαντικό σώμα και μία συσκευή για την μέτρηση της θερμοκρασίας του χώματος. Στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα δύο συσκευασίες που περιείχαν 46,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία συσκευασία που περιείχε αναμεμειγμένη κάνναβη με καπνό, συνολικού βάρους 16,6 γραμμαρίων και αποξηραμένα παραισθησιογόνα μανιτάρια βάρους 59 γραμμαρίων. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 24 εκατοστών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Εξιχνιάστηκε κλοπή χρυσαφικών
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, κλοπή χρυσαφικών και ηλεκτρονικών συσκευών από διαμέρισμα στην Πιερία.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 27χρονων, ενός 23χρονου και ενός 59χρονου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Όπως προέκυψε από την έρευνα οι τρεις άντρες (23χρονος και 27χρονοι), το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου, διέρρηξαν διαμέρισμα στην Κατερίνη και αφαίρεσαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ κατά δήλωση του 44χρονου ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια ο 23χρονος μαζί με τον έναν 27χρονο μετέβησαν σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών όπου και πούλησαν στον 59χρονο ιδιοκτήτη μία κλεμμένη ηλεκτρονική συσκευή, ενώ ο έτερος 27χρονος πήγε σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής και πούλησε τα χρυσαφικά.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο τους.