Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Με σύμμαχο την κοινωνία

Στήριξη στον αγώνα τους από Αντιπεριφέρεια και Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης1

Σε ενημέρωση θεσμικών φορέων της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας προχώρησαν οι αγρότες της Πιερίας ενόψει των κινητοποιήσεών τους, που ουσιαστικά ξεκινούν σήμερα.

Τη Δευτέρα, ομάδα αγροτών συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ενώ χθες για τα αιτήματά τους και τις κινητοποιήσεις είχαν συζήτηση με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης. Περιφέρεια και Εμπορικός Σύλλογος, τάχθηκαν στο πλευρό των αγροτών, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην στήριξη της τοπικής οικονομίας του νομού μας.

Συνάντηση με την Σοφία Μαυρίδου «Η κυβέρνηση να επανεξετάσει υπεύθυνα και προσεκτικά τα ζητήματα της φορολογίας και του ασφαλιστικού προς όφελος των αγροτών, αναλογιζόμενη το σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να παίξει ο πρωτογενής τομέας στην αναπτυξιακή πορεία της εθνικής οικονομίας», σχολίασε η κ. Μαυρίδου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με αγρότες της Πιερίας. Την αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε ομάδα αγροτών του νομού μας, αποτελούμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και αγρότη Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς Χρήστο Βάγια και τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας Γιώργο Τοπάλη. Οι αγρότες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στις αλλαγές στη φορολογία και στο ασφαλιστικό που -όπως τόνισαν- θα πλήξουν σημαντικά το εισόδημά τους και θα αφανίσουν τον αγροτικό κόσμο, προαναγγέλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις. Η κ. Μαυρίδου συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός πληθυσμός, άκουσε τα αιτήματά τους και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στον προβληματισμό και στους αγώνες τους. «Η Π.Ε. Πιερίας στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και η ενίσχυση και ανάπτυξή του αποτελεί για μας προτεραιότητα καθώς για την Πιερία αποτελεί το βασικότερο πυλώνα της τοπικής οικονομίας. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια -πάντα με γνώμονα τη στήριξη των παραγωγών, την αύξηση του εισοδήματός τους, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας και υπαίθρου κ.α -να προωθούμε τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο » επεσήμανε η κ. Σοφία Μαυρίδου. Η κ. Μαυρίδου ευχήθηκε η κυβέρνηση να επανεξετάσει υπεύθυνα και προσεκτικά τα ζητήματα της φορολογίας και του ασφαλιστικού προς όφελος των αγροτών, αναλογιζόμενη το σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να παίξει ο πρωτογενής τομέας στην αναπτυξιακή πορεία της εθνικής οικονομίας.

Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης
Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου του Νομού μας ενημέρωσαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης για τις αντιρρήσεις τους επί του επικείμενου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου καθώς και για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας εξέφρασε τη συμπαράσταση του εμπορικού κόσμου στους αγρότες στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης, σημειώνοντας πως το επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορά και επηρεάζει άμεσα όλους τους Έλληνες πολίτες όλων των κοινωνικών ομάδων, πλήττει κατάφορα τον πρωτογενή τομέα αλλά και κάθε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας.
Αγρότες και Εμπορικός Σύλλογος, αποφάσισαν να υπάρξει νέα συνάντηση των εκπροσώπων τους για την πληρέστερη ενημέρωση όσον αφορά τη μορφή των αγροτικών κινητοποιήσεων και των περαιτέρω αποφάσεων που θα ληφθούν.
Στη συνάντηση στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου συμμετείχαν ο Δημήτρης Τσιμήτρης Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος αγροτικών θεμάτων της Π.Ε. Πιερίας, ο Χρήστος Βάγιας πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Δίου Ολύμπου και ο Γιώργος Τοπάλης αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Καρίτσας,.