Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ψήφος εμπιστοσύνης η συμμετοχή

Ποιοι εκλέγονται στο νέο ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας1

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η ενίσχυση της ρευστότητας το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας. «Θέλουμε μαζί μας σ’ αυτήν την προσπάθεια κάθε φυσικό και θεσμικό φορέα», δηλώνει ο Νίκος Μηλιώτης

Η μεγάλη συμμετοχή των μελών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας στις εκλογές της Κυριακής, ήταν το πρώτο (και μάλιστα πολύ θετικό μήνυμα) που βγήκε από τη διαδικασία. Το δεύτερο μήνυμα, ήταν η στήριξη των μελών προς τη διοίκηση του Νίκου Μηλιώτη.

 

Τα 1600 μέλη (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ουσιαστικά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση που μέχρι τώρα είχε τις τύχες της Τράπεζας στα χέρια της και που από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να έχει και για τα επόμενα χρόνια.

Οι 2 χιλιάδες και πλέον σταυροί στον πρόεδρο Νίκο Μηλιώτη, ήρθε να επιβραβεύσει την προσπάθεια που κατέβαλε αυτός και οι συνεργάτες του στη διοίκηση για να μείνει στα πόδια της η Τράπεζα, τη στιγμή που το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήταν (συνολικά) υπό κατάρευση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί οτι από το τελευταίο εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο μόνο οι κύριοι Μηλιώτης και Τσιαλός ήταν υποψήφιοι, οπότε στη νέα σύνθεσή του περιλαμβάνονται 7 νέα μέλη.

Ωστόσο, η επόμενη μέρα είναι ίσως ακόμη πιο δύσκολη και από εκείνη των εκλογών, κάτι που αναγνωρίζει και ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Νίκος Μηλιώτης, ζητώντας την συμπόρευση κάθε φυσικού ή θεσμικού φορέα στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Τράπεζα της Πιερίας

Ο Νίκος Μηλιώτης, αναμένεται να καλέσει την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ την επόμενη Δευτέρα, όπου εκεί θα συγκροτηθεί και σε σώμα.

Ο κ. Μηλιώτης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες, αλλά και όσους έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, τόνισε πως το στοίχημα για τη νέα διοίκηση είναι η επόμενη μέρα και οι στόχοι που πρέπει να πετύχει η Τράπεζα. Οι εκλογές ήταν απλά το προϊμιο αυτής της μάχης, που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε, είπε, σε δήλωσή του στην «Π».

Ο μεγάλος στόχος, το στοίχημα της επόμενης μέρας, είπε ο κ. Μηλιώτης, είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η ενίσχυση της ρευστότητας. «Σ’ αυτήν την προσπάθεια θέλουμε μαζί μας την τοπική κοινωνία και όλους τους θεσμικούς φορείς. Θέλουμε μαζί μας, κάθε φυσικό πρόσωπο και κάθε θεσμικό φορέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ποιοι εκλέγονται:

Τα 7 μη εκτελεστικά μέλη που εκλέγονται (κατά σειρά ψήφων) είναι: Νίκος Μηλιώτης (2058), Γιώργος Τσιαλός (1301), Ηρακλής Τσιτλακίδης (1262), Κώστας Ζησόπουλος (1217), Αριστείδης Νίκας (920), Γιάννης Μαλτζάρης (907) και Γιώργος Μελετλίδης (859)

Τα δύο εκτελεστικά μέλη που εκλέγονται είναι οι: Νίκος Χουσουρίδης (1158) και Μαρίνος Αγγλεζης (743)

Εκπρόσωποι στην Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας εκλέγονται οι Νίκος Μηλιώτης (1826) και Δημήτρης Πόδας (1762)