Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Λουκέτο» στα δικαστήρια

Σε αποχή μέχρι την Πέμπτη οι δικηγόροι (και) της ΠιερίαςDSCN4094

Από χθες ξεκίνησε η αποχή των δικηγόρων οι οποίοι αντιδρούν στην «μεταρρύθμιση» που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

Πανελλαδική αποχή ξεκίνησαν από χθες οι Δικηγόροι της χώρας, μετά την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγόρων της χώρας, εκφράζοντας την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, με ανακοίνωσή της, είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο όπως υποστηρίζει, οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου. Υπογραμμίζεται ότι οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα. Η Συντονιστική Επιτροπή, εκτιμώντας τα δεδομένα, αποφάσισε να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά έναντι του επίμαχου προσχεδίου που, μεταξύ άλλων, «πλήττει καίρια, κατά παράβαση του Συντάγματος, το δικηγορικό σώμα». Συγκεκριμένα, αποφάσισε ομόφωνα: -Να κήρυξε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, με αυστηρότερο πλαίσιο χορήγησης αδειών έως και την Πέμπτη 14/1/2016, οπότε και θα συγκληθεί στην Αθήνα εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. -Να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια τη συνέχιση και κλιμάκωση της καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας. -Να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 14/1/2014 στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Δ.Σ.Α και πριν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας, Πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή. -Να παραμείνουν καθ´ όλη την Πέμπτη, 14/1/2014, ημέρα της Πανδικηγορικής συγκέντρωσης, κλειστοί όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας και όλα τα δικηγορικά γραφεία. -Να συσταθεί ειδική επιτροπή για την επεξεργασία και την καταγραφή των θέσεων του δικηγορικού σώματος, στον διάλογο με την κυβέρνηση. -Να αποσταλούν έγγραφα υπομνήματα προς τους εκπροσώπους των Θεσμών, όπου θα αποτυπώνονται οι απόψεις και τα επιχειρήματα του δικηγορικού σώματος για το ασφαλιστικό.