Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Πώς ψήφισαν οι (γαλάζιοι) Πιεριείς

Εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής και στην Πιερία, αφού σε εκλογικό σώμα μικρότερο κατά 1222 ψηφοφόρους (η αποχή κυμάνθηκε σε κάτι λιγότερο από 20%) έλαβε 1305 ψήφους περισσότερους σε σχέση με τον πρώτο γύρο του Δεκέμβρη.

 

Αύξηση, σε απόλυτο αριθμό ψήφων, (όπως ήταν άλλωστε λογικό) σημείωσε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος συγκέντρωσε 257 ψήφους περισσότερες.

Τη διαφορά, την έκανε και πάλι ο Δήμος Κατερίνης, εκεί που κατά τον α’ γύρο των εκλογών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναδείχθηκε πρώτος σε όλες σχεδόν τις κάλπες. Μάλιστα, η πόλη της Κατερίνης, του είχε δώσει ένα σαφές προβάδισμα έναντι του κ. Τζιτζικώστα, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, τη δεύετρη Κυριακή η μετατόπιση των ψηφοφόρων του κ. Τζιτζικώστα και του κ. Γεωργιάδη, σε συνδυασμό με την αποχή, έδωσαν την πρωτιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην πόλη της Κατερίνης αύξησε μόλις κατά 40 ψηφοδέλτια τη δύναμή του, αντίθετα με τον νικητή των εκλογών που από τα 813 ψηφοδέλτια (ήταν τρίτος) του πρώτου γύρου ανέβηκε στα 1312 προσπερνώντας τον κ. Μεϊμαράκη κατά 128 ψηφοδέλτια.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν ήταν πρώτος σε καμία κάλπη από τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Κατερίνης.

 

Παρόμοια εικόνα και στο Δήμο Δίου Ολύμπου, όπου οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας μετακινήθηκαν μαζικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε Λιτόχωρο, Πλαταμώνα και Λεπτοκαρυά, ο κ. Μητσοτάκης προσπέρασε τον αντίπαλό του, ο οποίος κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα, μόνο στην Δημοτική Ενότητα Δίου.

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικράτησε μόνο στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, όπου με διαφορά τερμάτισε πρώτος στην Δ.Ε. Κολινδρού και με μικρότερη διαφορά στην Δ.Ε. Μεθώνης και Πύδνας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στο Αιγίνιο, όπου έλαβε 154 όταν κατά την πρώτο γύρο είχε λάβει μόλις 28. Στο Αιγίνιο (έδρα του Δήμου) ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε 131 ψήφους, 33 περισσότερες από αυτές που έλαβε στον πρώτο γύρο.

 

kat

 

diou

 

kol