Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αθώοι οι 24 των «διοδίων»

 

 

Για «μικρή, αλλά σπουδαία νίκη» κάνει λόγο η ΛΑΕdiodia

Αθώοι κρίθηκαν οι 24 πολίτες που κατηγορούνταν για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια στην Πιερία.

 

Οι 24 Πιεριείς κάθισαν στον εδώλιο κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών κατά τη συμμετοχή τους σε ειρηνική διαμαρτυρία του Κινήματος «Δεν πληρώνω» στα διόδια της Λεπτοκαρυάς τον περασμένο Απρίλιο.

Αθωωτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε οτι από το κατηγορητήριο δεν προέκυψε επαρκώς οτι τελέσθηκε το αδίκημα για το οποίο η υπόθεση έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί οτι μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Νίκος Λάππας, ο δημοτικός σύμβουλος Δίου Ολύμπου Νίκος Λαπάτσης, ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας δράσης Πιερίας Ηλίας Τσολακίδης, η πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Λιτοχώρου Φανή Κουτσιμανή, ο πρόεδρος του ναμαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Πιερίας Στάθης Συμεωνίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης κ.α

 

Λαϊκή Ενότητα Πιερίας: Μικρή, αλλά σπουδαία νίκη

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας, σχολιάζει την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ως «μικρή, αλλά σπουδαία νίκη», σημειώνοντας πως αγώνας για την κατάργηση των διοδίων αλλά και του νόμου Ρέππα-Βορίδη συνεχίζεται.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η ΛΑΕ αναφέρει: «Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους διωκόμενους αγωνιστές των διοδίων στην Κατερίνη αποτελεί μία μικρή μεν αλλά σημαντική νίκη του κινήματος ενάντια στα διόδια. Η «Λαϊκή Ενότητα» χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των κατηγορουμένων και των αλληλέγγυων που αποδεικνύει ότι η τρομοκρατία της ποινικοποίησης των αγώνων δεν θα περάσει.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποκλίνονται στις απαιτήσεις των εθνικών εργολάβων.

Καταγγέλουμε την υποκρισία των βουλευτών της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι εξαπατήσανε τους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια συντηρώντας το καθεστώς της τρομοκρατίας, χρησιμοποιώντας τις διωκτικές αρχές που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να μαζεύουν τη χασούρα των μεγαλοεργολάβων. Από την κατάγηση των διατάξεων Ρέππα-Βορίδη περάσαμε στο μνημονιακός νόμος και τάξη.

Το κίνημα δεν θα τους κάνει τη χάρη, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική απαλλαγή από τα διόδια και τα μνημόνια τους.»