Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οραματιστής του εφικτού

Η ΝΟΔΕ Πιερίας για την απώλεια του Κλέαρχου Γώττα12115623_1066804753338407_2690910191745341080_n

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) της Νέας Δημοκρατίας Νομού Πιερίας, με την αναγγελία του θανάτου του Κλέαρχου Γώττα, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Χαρούλα και σε όλους τους συγγενείς και φίλους του.

 

Ο Κλέαρχος κατά κανόνα είχε μόνο φίλους, όχι μονο στην Κατερίνη και την Πιερία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ήταν κοινωνικός, αγαπητός, σεβαστός, ποικίλα παραγωγικός, ήρεμος και φιλάνθρωπος.

Έβαλε τα θεμέλια του πολιτισμού της Πιερίας και τον έκανε διεθνή μέσα από την Εταιρεία Πιερικών Μελετών, την «Εστία Πιερίδων Μουσών» και τις πολλές εφορείες της, που καλύπτουν ποικίλες πολιτιστικές, πνευματικές, μουσικές, χορευτικές, εικαστικές, θεατρικές δραστηριότητες με συνεχή παραγωγική καλλιέργεια και ανάπτυξη όλων των εννοιών στοιχείων που έχει ανάγκη το έθνος μας. Είχε την ιδέα και ίδρυσε τον κορυφαίο θεσμό του «Φεστιβαλ Ολύμπου» και στη συνέχεια «Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου» (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), για να φθάσουν τα πολιτιστικά της Πιερίας κάθε χρόνο στις πρώτες σειρές των διεθνών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Υπηρέτησε ενεργά τα κοινά με την παρουσία του στο Δήμο Κατερίνης ως Δημοτικός Σύμβουλος, ύστερα από τις προσπάθειές του να εκλεγεί Δήμαρχος Κατερίνης, σε εποχές που οι γνώσεις του και η ευφυία του, κατά κοινή ομολογία, ήταν απαραίτητες για πρωτοπορειακά σύγχρονη ανάπτυξη της Κατερίνης.

Ήταν πάντοτε οραματιστής του εφικτού. Ιδιαίτερα αγαπούσε τον αθλητισμό σε κάθε του μορφή και η προσφορά του σε αντίστοιχους φορείς ήταν συνεχής και παραγωγική.

Οι ανθρωπιστικές του δραστηριότητες, η αγάπη του στον συνάνθρωπο, οι αγαθοεργίες του, ήταν ο χαρακτήρας του.

Η ιστορία, ο πολιστισμός, η έννοια της Δημοκρατίας, η κοινωνία, η φύση, η ανάπτυξη ήταν έννοιες που το ενδιαφέρον του τον έκαναν ειδικό γνώστη, που σε εκδηλώσεις, φιλικές συναντήσεις και ανακοινώσεις του, πάντοτε με ήπιο τρόπο και σεβασμό προς το κοινό, τεκμηρίωνε τις απόψεις του.

Η οργανωτική του ικανότητα και τα άψογα προγράμματα των πολυετών δράσεων του για τη Νέα Δημοκρατία φέρουν την υπογραφή του.

Το κενό του Κλέαρχου είναι δύσκολο να αναπληρωθεί όπου εμφανίστηκε, όπου έδρασε, όπου προγραμμάτισε και για ότι οραμαστίστηκε.

Ήταν για τον πολιτισμό, για την τοπική Αυτοδιοίκηση, για τον αθλητισμό, για τον συνάνθρωπο, για τη Δημοκρατία, για την κοινωνία, για τις πανανθρώπινες αξίες, ο ήπιος χαμογελαστός Πολέμαρχος.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας

Ηλίας Τάπρας