Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Έφυγε» ο Κλέαρχος Γώττας

Χθες το «τελευταίο αντίο»ΚΛ ΓΩΤΤΑΣ-ΓΡ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί και «αντίπαλοι», από το χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού, είπαν χθες το τελευταίο αντίο στον Κλέαρχο Γώττα, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Ο Κλέαρχος Γώττας (πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα), υπήρξε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που υπηρέτησε με μετριοπάθεια και συνέπεια την κεντροδεξιά παράταξη και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την πόλη και τους ανθρώπους της. Δύο φορές υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, (τη δεύτερη φορά, το 1986 έχασε για λίγες δεκάδες ψήφους από τον Θεόφιλο Καμπερίδη), αλλά και άνθρωπος με όραμα για τον πολιτισμό. Ο Κλέαρχος Γώττας υπήρξε η «ψυχή» της Εστίας Πιερίδων Μουσών κατά την ίδρυσή της, αλλά και ο «εμπνευστής» των Γιορτών Μουσών στις αρχές του 1970, οι οποίες μετεξελίχθηκαν γεννώντας το Φεστιβάλ Ολύμπου, που τόσο πολύ αγάπησε…

Ο ΟΡΦΕΟ για την απώλεια του Κλ. Γώττα Αξίζει να σημειωθεί, οτι στις 5 Δεκεμβρίου 2012 ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων συνεχούς προσφοράς του Φεστιβάλ Ολύμπου στον Ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό, τίμησε τον αείμνηστο πρωτεργάτη και ιδρυτή του θεσμού Κλέαρχο Γώττα. Την τιμητική διάκριση απένειμε ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος. Ο εκλιπών ως πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, πρωτοξεκίνησε το έτος 1971 στο υπό ανάδειξη θέατρο του Δίου, το Φεστιβάλ Ολύμπου, με πρώτη ονομασία Γιορτές Μουσών. Με τη δυναμική που χαρακτήριζε τον Κλέαρχο Γώττα, το θέατρο ανακαινίσθηκε και καταξιώθηκε, όπως βέβαια και το Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. έγινε ανεξάρτητος οργανισμός το 1992, όταν ομόφωνα άλλαξε σελίδα και αυτονομήθηκε από εφορεία της Εστίας. Τούτη την ώρα της απώλειας του Κλέαρχου Γώττα, μια σύντομη αναφορά στο τεράστιο έργο του εκλιπόντα πνευματικού άνδρα, αποτελεί την ελάχιστη τιμή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.