Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

2016: Το μετέωρο βήμα της απογείωσης

Η Πρωτοχρονιά σε ολη την Ελλαδα συνδεόταν με το δημοφιλέστερο λαϊκό έντυπο, το «προφητικό ημερολόγιο» με τον τίτλο «Καζαμίας». Κάθε σπιτικό την παραμονή του νέου έτους αγόραζε τον «Καζαμία» του για να διαβάσει με περιέργεια τις προφητείες του. Θα συμβεί αυτό, στο τάδε τέταρτο της Σελήνης του δείνα μηνός.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα οι προφητείες έβγαιναν! Γιατί προσδιοριζόταν, ο χρόνος έμενε όμως απροσδιόριστος ο τόπος. Αυτή ήταν και η πονηριά των εκδοτών. Πάντα κάτι συνέβαινε κάπου στην υφήλιο. Κάποια Κυβέρνηση άλλαζε τις ημέρες που προφήτευε ο «Καζαμίας» ή πέθαινε ένας βασιλιάς ή γεννιόταν ένα κατσικάκι με έξι πόδια, «γέννησις τέρατος», όπως προέβλεπαν οι Καζαμίες. Τόσο μεγάλος ο κόσμος. Όλο και κάπου θα συνέβαινε ένα ναυάγιο, ένας καταστρεπτικός σεισμός ή μία έκρηξη ηφαιστείου.

Με το πέρασμα του χρόνου, ήδη από τα τελευταία προπολεμικά χρόνια ο «Καζαμίας» έχανε τη λάμψη του. Τον αντικατέστησαν οι επιτραπέζιοι ημεροδείκτες, τα ημερολόγια τοίχου ή τσέπης ή τα περίφημα πολυτελή ημερολόγια που είχαν εγκυκλοπαιδικό και λογοτεχνικό χαρακτήρα, ογκώδη, πολυτελή και χρυσόδετα. Αλλά ο «Καζαμίας» δεν εξαφανίστηκε.

Συνεχίζει να εκδίδεται μέχρι τις ημέρες μας, προσπαθώντας να διατηρήσει κάτι από την εκδοτική λάμψη.

Ο Καζαμίας 2016 είναι βασισμένος στους καζαμίες του Άρη, της Χριστίνας, της Βέτας και του Βαγγέλη

 

Γενάρης

 

ianouarios

 

Με χιόνια και πάγο μπήκε το 2016. Παγωμένη προβλέπεται η χρονιά, ευτυχώς παγωμένες μένουν και οι συντάξεις, που παρά την προσπάθεια της τρόϊκας, δεν ξεπαγώνουν μέχρι την άνοιξη. Οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ αφού εξήντλησαν όλα τα φραστικά όπλα, έπιασαν τα κρητικά κουμπούρια και αλληλοσκοτώθηκαν. Με τον φόβο της βεντέτας να μεγαλώνει, μέγα πλήθος συρρέει κάτω από τα γραφεία του κόμματος, στην οδό Συγγρού, απαιτεί και εκλέγει δια μέσου twitter τον Άδωνι νέο αρχηγό. Αυτός συγκινημένος δίνει εντολή στον αδελφό του Λεωνίδα και μοιράζονται δωρεάν, τάμπλετς με τους 100 αρχαίους Έλληνες συγγραφείς στον κάθε συγκεντρωμένο. Το σύμφωνο της βαρσοβίας – συμφιλίωσης – συμβίωσης διανύει τον πρώτο μήνα και ξεσκίζει. Η ζήτησή του είναι τεράστια, πράγμα που αναγκάζει την κυβέρνηση να ιδρύσει επιτροπή παρακολούθησης και διευκόλυνσης των πολιτών. Στην επιτροπή προεδρεύει ο Γρηγόρης Βαλανιάτος. Εκδικάζεται εν τέλει στο αρμόδιο Δικαστήριο, η υπόθεση των αποζημιώσεων των απαλλοτριώσεων για τον περιφερειακό της Κατερίνης, ο οποίος επιτέλους βλέπει εθνική οδό. Εν αναμονή εξελίξεων για το πολιτιστικό. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

 

Φλεβάρης

 

fevr

 

Οι δανειστές αποφασίζουν κούρεμα του εθνικού χρέους. Έτσι περισσεύουν λεφτά στο δήμο Κατερίνης, για να υλοποιήσει το σχέδιο μετατροπής της οδού 19ης Μαΐου σε ποτάμι. Για να τύχει το έργο πλατιάς αποδοχής, αποφασίζεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος κατά τα πρότυπα του περσινού Ιουνίου. Το 87,4% των πολιτών ψηφίζει «ΟΧΙ», δηλαδή να μην γίνει το έργο. Ο Δήμαρχος Κατερίνης προβληματίζεται σφόδρα αν πρέπει να γίνει Τσίπρας ή να παραμείνει Χιονίδης. Τελικά το ξανασκέφτεται. Η αντιπεριφέρεια εκμεταλλευόμενη τον καλό καιρό σπεύδει να αποπερατώσει τον δρόμο της Βρύας ενώ στο Λιτόχωρο βρίσκεται συναινετική λύση για την αποκομμιδή των σκουπιδιών για το 2016. Στον βόρειο Δήμο ετοιμάζονται για την φετινή Μυδοχαρά. Νέοι αντιδήμαρχοι ορίζονται στην Κατερίνη. Αντιδήμαρχος οικονομικών η κυρία Μακρίδου, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών η κυρία Παρτσαλίδου, αντιδήμαρχος καθαριότητος η κυρία Παρθενόπη και αντιδήμαρχος πρασίνου η κυρία Πιπίτσα. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

 

Μάρτης

 

mar

 

Νέοι διοικητές του Γενικού μας Νοσοκομείου διορίζονται η Ελισάβετ και η Θεοδοσία Χαϊλατζίδου, οι οποίες διοικούν εκ περιτροπής. Συνεχίζεται η πτώση της τιμής του πετρελαίου στα δελτία ειδήσεων, χωρίς όμως κάτι ανάλογο να συμβαίνει και στα πρατήρια, όπου για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης απαιτείται πλέον εκκαθαριστικό της εφορίας, εγγυητική τραπέζης και αγαθές, μέχρι παρεξηγήσεως, σχέσεις με τον πρατηριούχο. -Τι σου κάνω μάνα μου; -Μου αλλάζεις τα πετρέλαια, μωρό μου. Ευτυχώς που υπάρχει το σύμφωνο και δεν μας κακοχαρακτηρίζουν. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

 

Απρίλης

april

 

 

Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση με ένα νόμο κι ένα άρθρο καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και τα πρωταπριλιάτικα ψέματα. Σύμφωνα με το νέο νόμο, ψέματα επιτρέπονται όλες τις μέρες του χρόνου πλην της πρώτης Απρίλη. Η κυβέρνηση τηρεί το νόμο απαρέγκλιτα. Στον Κορινό οι βροχές συνεχίζονται και ο δήμαρχος ερωτηθείς για την αποπεράτωση της Ολυμπιάδας, την εντάσσει χρονικά «τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες». Στην περιφέρεια αποφασίζουν, στα πλαίσια προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος ότι νέα καταλύματα πρέπει να ανεγερθούν και για τον λόγο αυτό η πολεοδομία, νομιμοποεί όλα τα αυθαίρετα και εκδίδει αφειδώς άδειες για ανέγερση τουριστικών παραπηγμάτων παρά θιν αλός. Στο γνωστό πλέον και ευρέως αποδεκτό σλόγκαν «Very Macedonia» προστίθεται και το «Cohabitation is welcomed», ώστε να… περικυκλωθούν όλα τα τουριστικά γούστα.

 

Μάης

Zeus_by_Varges

 

 

Εργατική πρωτομαγιά και πολλά κυβερνητικά στελέχη φωτογραφίζονται με μαργαρίτες στα μαλλιά δίπλα σε εργατικά προλεταριάτα και τις αποστέλλουν στις εφημερίδες με την παράκληση για δημοσίευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο ενημερωτικής εξόρμησης, προμοτάρει την καλλιέργεια του βιολογικού αγγουριού σε όλους τους δήμους του νομού, ώστε με την χρήση του να συνηθίζουμε τα κυβερνητικά μέτρα. Διοργανώνεται παράλληλα ανθοκομική έκθεση όπου οι επισκέπτες για πρώτη φορά δοκιμάζουν τα πρώϊμα βιολογικά αγγούρια Κατερίνης. Ολοκληρώνεται η τουριστική καμπάνια της Αντιπεριφέρειας και του Τουριστικού Οργανισμού με τη διανομή διαφημιστικού εντύπου στα διόδια Αφιδνών από τον Δημήτρη Ρουκά ντυμένο ως Ολύμπιο Ζευς. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

 

Ιούνης

ioun

 

Οι μαθητές ετοιμάζονται για τις ετήσιες πανελλήνιες εξετάσεις και οι καθηγητές για τις ετήσιες πανελλαδικές απεργίες τους. Αιτήματά τους: Καθιέρωση, συνταγματικά, της διώρου απασχόλησης, το τρίμηνο εργασίας, το 18μηνο αποδοχών, και η πρόσληψη Φιλιππινέζων για τη διδασκαλία των παιδιών. Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των γονέων που ανυπομονούν, ώστε τα παιδιά τους να τελειώσουν γρήγορα τις σπουδές τους, για να πάρουν καλό νούμερο στον ΟΑΕΔ, ενδίδει και ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των καθηγητών αναδρομικά από το 1898. Καθιερώνεται δια νόμου η άγρα μαθητών για ιδιαίτερα, σε όλα τα «Εκπαιδευτικά» ιδρύματα της χώρας. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

Ιούλης

 

ioulio

 

Ανοίγει η αυλαία του το Φεστιβάλ Ολύμπου με μια αποκλειστική συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου που παράλληλα πραγματοποιεί και έρανο υπέρ ανεγέρσεως Ιερού Ναού. Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος την αναγορεύει σε επίτιμο μέλος του ΟΡΦΕΟ. Παράλληλα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Κατερίνης για το 2016 δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα παραδοσιακά φορκλόρ. Ο Γιάννης Μπουτάρης παρακολουθεί από κοντά τις εκδηλώσεις, θέλοντας να τις μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη και ο πάντα φιλόξενος και γενναιόδωρος Χιονίδης του προσφέρει το βιβλίο του «οι συνταγές των επιτυχιών μου» γραμμένο από τον καλό του σύντροφο Ζήνωνα. Εν τω μεταξύ η Πιερία έχει 100% πληρότητα στα καταλύματά της χάρη στις επίπονες προσπάθειες της αντιπεριφερειάρχη αλλά και όλων των τουριστικών φορέων του νομού. Υπάρχει τέτοια πληρότητα σε Ρώσους, Κινέζους και Μογγόλους, που η περιφέρειά μας ζητά από τα Σκόπια να διπλασιάσουν το κόστος της βίζας ώστε να μην μπορούν οι φτωχομπινέδες του ανατολικού μπλοκ να κατηφορίσουν στην Πιερία των 12 Ολύμπιων Θεών των 6 γαλάζιων σημαιών και των υπερσύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

 

Αύγουστος

 

aug

 

Η νέα τουριστική ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική – Πιερία – Μαγνησία – Σποράδες είναι γεγονός. Στα εγκαίνια παρίσταται όλη η πολιτική ελίτ της χώρας και του νομού αλλά και εξέχοντες πλοιοκτήτες όπως ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης οι οποίοι παίρνουν από κοντά το νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για να διοχετεύσουν στη γραμμή τα παλιά τους πλοία. Δυστυχώς όμως ο μήνας επιφυλάσσει δυσάρεστες εξελίξεις για τους αγρότες αφού έντονη χαλαζόπτωση και σφοδρή κακοκαιρία τρυπάει όλα τα βιολογικά αγγουράκια του νομού. Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συνοδεία εκπροσώπων του ΕΛΓΑ και τοπικών φορέων του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέπτονται τις κατά τόπους περιοχές για να πραγματοποιήσουν αυτοψία και να καταγράψουν τα μεγέθη των ζημιών. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

 

Σεπτέμβρης

SEPT

 

 

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τιμής ένεκεν, φέτος εγκαινιάζεται στην Ανδρομάχη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας στρίβει λίγο ακόμη αριστερά και μας καλεί να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι. Οι επιζώντες του 2015 αναφωνούν «Όχι άλλο κάρβουνο», τη στιγμή που ο Τρύφωνας παίρνει τα ρέστα μας από την Ελβετία. Ανοίγουν τα σχολεία και οι διδασκαλικές καθηγητικές ομοσπονδίες καλούν τα μέλη τους σε πανελλήνια απεργία, λόγω εκκρεμών αιτημάτων του συμπαθούς (!!!) κλάδου. Εν όψει μιας ακόμη χαμένης χρονιάς, η κυβέρνηση συνθηκολογεί: Στο εξής τη διδασκαλία των παιδιών αναλαμβάνουν οι γονείς ή όποιος τέλος πάντων προαιρείται και την παραλαβή της μισθοδοσίας την αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί. Τα ιδιαίτερα θα αναλάβει το κράτος, την αξία των οποίων θα καταβάλλει μετά την επιβολή έκτακτης εισφοράς στον ιδιωτικό τομέα, για να μάθει να αυτενεργεί ο ανεκδιήγητος. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

 

Οκτώβρης

 

Ο δήμαρχος Κατερίνης ανακοινώνει πως τα αστικά λεωφορεία πυκνώνουν τις γραμμές τους από και προς τα στρατόπεδα συμβίωσης και συμφιλίωσης με τους μετανάστες, προς εξυπηρέτηση των ορδών που μεταφέρθηκαν από τις φίλιες χώρες Ασίας και Αφρικής. Δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης. Οι ταξιτζήδες παραπονεμένοι γιατί τους παίρνουν τα αγώγια προχωρούν σε λευκή προς κίτρινη απεργία, μπλοκάροντας με τα ταξί τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Και τις δυο λωρίδες. Η Δημοτική Αστυνομία αδυνατεί να επιβάλλει την τάξη και καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο οποίος με τη σειρά του εγκαλεί ως κρυφοδεξιούς ορισμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας του δήμου Κατερίνης. Δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα. Οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ διακομίζονται ημιλιπόθυμοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Οι γιατροί ανακοινώνουν πως οι πολιτικοί άνδρες του τόπου πάσχουν από την ασθένεια της «διατήρησης των συντάξεων», που επιφέρει υπερκόπωση. Αναβάλλονται, μέχρι αναρρώσεώς τους, όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει. Δημιουργείται μέγα κενό στην πολιτική ζωή του τόπου. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

 

Νοέμβρης

 

noem

 

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν το νομό. Ο σύνδεσμος πλημμυροπαθών τρίτου ορόφου της Μεγάλου Αλεξάνδρου εκδίδει δελτίο έκτακτης ανάγκης καθώς το νερό βρίσκεται ήδη στο δεύτερο όροφο και ανεβαίνει. Ειδικοί βατραχάνθρωποι με σφυρίχτρες του δήμου, αποφράσσουν τα φρεάτια με πυρετώδεις ρυθμούς. Ευτυχώς η Πολιτική Προστασία μας ενημερώνει έγκαιρα για το τσουνάμι που κτυπά Σταθμό και Περίσταση, μεταφέροντας τα χωράφια τους στην Παραλία, προσθέτοντας νέα τουριστική γη. Ο Σταθμός ανακυρήσσεται δεύτερο λιμάνι της χώρας και η Περίσταση μαζί με την Ολυμπιάδα, εντάσσεται στις διατάξεις της συνθήκης RAMSAR για τους υδροβιότοπους. Ανακαινίζεται το τζαμί στο πάρκο, διότι εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε όλους τους διαθέσιμους Θεούς. Η εθνοσωτήρια κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

 

 

Δεκέμβρης

 

decem

 

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, αφήνουμε τη δουλειά μας και πιάνουμε τα κάκ..α μας, αφού διαφαίνεται ορατός πλέον ο κίνδυνος να τα απωλέσουμε κι αυτά στη συνέχεια. Με δεδομένο ότι η πρώτη φορά αριστερά πέτυχε, η «αποξηραμμένη κακαράτζα» έχει αποκτήσει αξία ως βασική τροφή. Κι επειδή είναι τοις πάσι γνωστό ότι «αν τα σκατά αποκτήσουν αξία, οι φτωχοί δεν πρέπει να διαθέτουν κώλους», φυλαχτείτε. You better kiss your ass goodbye. Εν τω μεταξύ μην ξεχνάτε, αγαπάτε αλλήλους, ειδικά τους μετανάστες. Τελικά η εθνοσωτήρια κυβέρνηση δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ. Και του χρόνου;