Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Έτος εκδηλώσεων το 2016

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζει η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας1

Δεν μετρά παρά μόλις λίγους μήνες ζωής , έκανε όμως αισθητή την «παρουσία» της με σειρά εκδηλώσεων. Η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2015, αριθμεί 50 μέλη και συστήνεται στην Πιερία, ως μια πνευματική οικογένεια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευγένιος Παπαδόπουλος, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. Αργύρης Ολοκτσίδης, Θάνος Κοσυβας, Γιώτα Τσερτεκίδου, Βιβή Κοντοπούλου, Ευγενία Κορτσαρη, συστήθηκαν πριν από λίγες μέρες (και) στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη πνευματική οικογένεια, είπε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος καλωσορίζοντας τους δημοσιογράφους σημειώνοντας πως όσοι αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας, πιστεύουν στις βασικές αρχές της καλής συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλοϋποστήριξης που διέπουν τη λειτουργία της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας.
Το μεγάλο στοίχημα, είπε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, είναι να «βρεθεί» αυτή η πόλη και οι άνθρωποι της, να μιλήσουν, να προβληματιστούν, να παρέμβουν, πνευματικά, καλλιτεχνικά, δημιουργικά.
Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σ’αυτόν τον τόπο να αποκτήσει μια πνευματική οικογένεια, συμπλήρωσε και απηύθυνε ταυτόχρονα κάλεσμα σε όλους εκείνους που έχουν συγγράψει, εχουν εκδώσει το πόνημά τους, να συμμετέχουν στην προσπάθεια.
Σε ο,τι αφορά τομ προγραμματισμό του 2016, η Ένωση Συγγραφέων ήδη προχώρησε στην κατάρτιση του προγράμματος εκδηλώσεων της, στο βασικό του κορμό και πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το Καλεντάρι 2016, που θα περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις 10 περίπου στον αριθμό με δυνατότητα διαφοροποιήσεων, στη διάρκεια του έτους.
Σημεία αναφοράς και όχι μόνο ιστορικές ημερομηνίες, παγκόσμιες ημέρες αλλά και μεγάλες γιορτές ή επέτειοι. Η συνεργασία με φορείς της πόλης και πολιτιστικούς συλλόγους ήδη έχει τελεσφορήσει όπως είπαν τα μέλη της Ένωσης Συγγραφέων και στόχος είναι να ενισχυθεί.
Σε ο,τι αφορά το Καλεντάρι 2016, αυτό θα κυκλοφορήσει τον Γενάρη προκειμένου όλοι οι φίλοι αλλά και οι φορείς της πόλης να έχουν «εικόνα» των εκδηλώσεων και των ημερομηνιών που θα πραγματοποιηθούν, έτσι ώστε εκτός των άλλων να αποφευχθεί και η αλληλοκάλυψη εκδηλώσεων αλλά και η σύμπτωση εκδηλώσεων.