Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

400.000 ψήφοι από «ατσάλι»!

Οι Νεοδημοκράτες έστειλαν μήνυμα αντεπίθεσηςIMG_6574

Το νέο έτος (10 Ιανουαρίου 2016) θα «λύσουν τις διαφορές τους» Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολύ μακριά από τη δεύτερη θέση ο Απόστολος Τζιτζικώστας που πέτυχε οριακή νίκη (μόλις 13 ψήφων) στην Πιερία.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κόβει πρώτος το νήμα του α” γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ με ποσοστό λίγο πάνω από 40%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό κοντά στο 30%. Τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τέταρτος ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο, αλλά και στα ποσοστά του τρίτου και του τέταρτου λόγω των ενδεχόμενων συσχετισμών που θα δημιουργηθούν εν όψει του β” γύρου.

Το διακύβευμα για την πλευρά Μεϊμαράκη είναι εάν θα ξεπεράσει το 40%, που θα καθορίσει και τη διαφορά του με τον δεύτερο, ο οποίος -σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη- θα εισέλθει στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας με ένα ποσοστό της τάξης του 30%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους 400.000 ψηφοφόρους να λάβουν μέρος στον β” γύρο της εκλογικής διαδικασίας επιβεβαιώνοντας τόσο τη δεύτερη θέση, όσο και την πρόθεσή του να πάει στον β” γύρο ανεξαρτήτως του εύρους της διαφοράς από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Η συμμετοχή «ψήφος εμπιστοσύνης» στο νέο αρχηγό

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε κάθε προσδοκία της Συγγρού, με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη να ευχαριστεί τους 400.000 νεοδημοκράτες.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί ρεκόρ για τη ΝΔ, καθώς στη διαδικασία του 2009, όταν υποψήφιοι ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι ψηφοφόροι είχαν φτάσει τους 782.000, με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει 386.400 ψήφους.

Κοινός τόπος τόσο της Συγγρού όσο και των υποψηφίων, πάντως, είναι ότι «οι Νεοδημοκράτες πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους».

Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας, πλην της ολιγόωρης διακοπής που σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα, όταν έπεσαν τα συστήματα, επειδή η εταιρεία που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη είχε προγραμματίσει το κλείσιμο της κάλπης στις 7 μ.μ. χωρίς να έχει προβλέψει την παράταση.

Πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται όποιος από τους τέσσερις διεκδικητές συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων.