Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Τι ψήφισε η Πιερία!

Σχεδόν… ισοπαλία!


 

PIERIA

Δεκατρείς ψήφους περισσότερους από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη συγκέντρωσε στην Πιερία ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ένα νομό που όλοι πίστευαν ότι ο Περιφερειάρχης θα επιτύγχανε καλύτερο αποτέλεσμα.

Η διαφορά των δεκατριών ψήφων (επί συνόλου 6.857 ψηφοδελτίων) δείχνει οτι στην Πιερία τουλάχιστον, η μάχη μεταξύ των δύο πρώτων, κρίθηκε μέχρι την τελευταία ψήφο.

Η ψαλίδα, για τον κ. Τζιτζικώστα, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν κατάφερνε καλύτερο αποτέλεσμα στην πόλη της Κατερίνης.

Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22,96% που έλαβε στο νομό μας, αποτελεί τεράστια επιτυχία με δεδομένο οτι κανένα από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος της ΝΔ, δεν «έτρεξαν» γι΄ αυτόν στην Πιερία.

Τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό πολύ κάτω από το 10%

 


 

Η Κατερίνη «έδειξε» τον νικητή  

DHMOS KATERINIS

 

Στο Δήμο Κατερίνης στήθηκαν οι περισσότερες κάλπες (3 στην Εκάβη, 2 στο δημαρχείο και από μια σε Κορινό, Ρητίνη, Μηλιά, Κεραμίδι και Καλλιθέα). Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ο μεγάλος νικητής με 1.536 ψήφους. Δεύτερος ο Περιφερειάρχης με 1.312 ψήφους. Δυνατός στην πόλη της Κατερίνης αποδείχθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αν και κατέλαβε την τρίτη θέση, έμεινε πίσω από τον δεύτερο Απόστολο Τζιτζικώστα για 50 ψηφοδέλτια (επί συνόλου 3.110), ενώ υψηλό ήταν το ποσοστό και του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος πλησίασε το 8%.

Ο Δήμος Κατερίνης, είναι ο μοναδικός από τους τρεις δήμους της Πιερίας, που ανέδειξε πρώτο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ έδωσε και το υψηλότερο ποσοστό στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί οτι στο Εκλογικό Τμήμα του Κεραμιδίου, προσήλθαν οι λιγότεροι ψηφοφόροι. Μόλις 152 μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξαν πρώτο τον κ. Τζιτζικώστα με 65 ψήφους και δεύτερο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 52.

 


 

Ψήφισαν Τζιτζικώστα… DIMOS DIOU OLUMPOU

 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναδείχθηκε πρώτος στις τέσσερις κάλπες που στήθηκαν στον Δήμο Δίου Ολύμπου, με 156 ψήφους διαφορά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επί συνόλου 1.616 ψηφοδελτίων. Τρίτος αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Να σημειωθεί, οτι ο κ. Τζιτζικώστας ήρθε πρώτος σε Πλαταμώνα (106 ψήφους), Λεπτοκαρυά (149 ψήφους) και Κονταριώτισσα (357 ψήφους) ενώ στο Λιτόχωρο αναδείχθηκε τρίτος με μόλις 70 ψήφους.

Αντίθετα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 126 ψήφους ήταν πρώτος στο Λιτόχωρο, όπου δεύτερος (με 114 ψήφους) αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και στις 4 κάλπες της νότιας Πιερίας, αναδείχθηκε τέταρτος λαμβάνοντας συνολικά μόλις 74 ψήφους και ποσοστό 4,6%.

 

Να σημειωθεί οτι το ποσοστό που έλαβε ο κ. Τζιτζικώστας στο Δήμο Δίου Ολύμπου (42,1%) ήταν κατά 6 μονάδες μεγαλύτερο από εκείνο που έλαβε σε όλο το νομό. Αντίθετα μικρότερο ποσοστό σε σχέση με αυτό που έλαβαν στο σύνολο του νομού, ήταν το 32,59% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το 20,08% του κ. Μητσοτάκη

 


 

Δεν έκανε τη διαφορά  

DHMOS PUDNAS

 

Ούτε χίλιοι ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις τέσσερις κάλπες που στήθηκαν στην βόρεια Πιερία σε Κολινδρό, Αιγίνιο, Κίτρος και Μακρύγιαλο. Ωστόσο, οι 954 ψηφοφόροι, έδωσαν καθαρό προβάδισμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό με 44,2%

Παρ΄ όλα αυτά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διατήρησε δυνάμεις λαμβάνοντας ποσοστό 35,7%, ενώ το 15% του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η χειρότερη επίδοσήτου στην Πιερία.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναδείχθηκε πρώτος στον Κολινδρό με 134 ψήφους έναντι 97 του κ. Τζιτζικώστα και στον Μακρύγιαλο με 52 ψήφους έναντι 45 του Απ. Τζιτζικώστα ενώ σε Αιγίνιο και Κίτρος, επικράτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Στο Αιγίνιο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε 188 ψήφους έναντι 98 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, 28 του Κυριάκου Μητσοτάκη και 9 του Άδωνη Γεωργιάδη.