Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά / Τοπικά Νέα

Δημιουργώ με φαντασία!

«Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο»pl

Το Πάρκο «ανοίγει» στις 23 Δεκεμβρίου

Με πρωτότυπες κατασκευές από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, θα συμμετάσχει στο «Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο» και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Το «Πάρκο Χριστουγέννων» λειτουργεί από την Ομάδα Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Δ.Ε. Λιτοχώρου υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα στο «Εργαστήρι του Άι- Βασίλη», που θα βρίσκονται οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης, να φτιάξουν με τη βοήθειά τους γιορτινά στολίδια και μαγικά κουτιά που θα τα γεμίσουνε με ευχές και χαρούμενες σκέψεις! Οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν αντικείμενα που δεν χρειάζονται (κουτιά, βάζα, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια κτλ.) και να τα μετατρέψουνε με αποξηραμένα φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, σε όμορφα χειροποίητα διακοσμητικά αντικείμενα που θα πάρουνε μαζί τους φεύγοντας. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου θα βρίσκεται στο «Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο» στις 24 Δεκεμβρίου (12:00-16:00) και 28 με 30 Δεκεμβρίου 2015 (12:00-20:00). Tο «Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο» θα λειτουργήσει από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου 2016 (11:00-20:00), ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν στις το απόγευμα της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου. Η στήριξη της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του, είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Πληροφορίες για τη συμμετοχή του Φορέα στην εκδήλωση, στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου: 23520 – 83000 και στην ιστοσελίδα του Φορέα: www.olympusfd.gr Πληροφορίες για το «Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο» στο τηλέφωνο 2352 350110 (Δήμος Δίου Ολύμπου) και στην ιστοσελίδα: http://stolitoxoro.gr/

Ποιος είναι ο Φορέας
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το έτος 2002 με το Ν. 3044/2002 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθορίζονται από το άρθρο 15 του Ν. 2742/99 και μεταξύ άλλων είναι: η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των περιοχής, η συστηματική παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της προστατευόμενης περιοχής, η φύλαξη κ.α. Τα γραφεία του Φορέα βρίσκονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.