Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Δέσμευση η πρόσληψη καθηγητών

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης 2

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, δεσμεύτηκαν για την πρόσληψη τουλάχιστον τεσσάρων καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισκέφτηκαν χθες το πρωί οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ Σκούφα και Στέργιος Καστόρης, μετά από αίτημα τους στο οποίο το Υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα.

Στη συνάντηση, που θέμα της είχε την άμεση στελέχωση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με καθηγητές διαφόρων μουσικών ειδικοτήτων, συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου οι κ. Μποφυλάτος Σταύρος, Διευθυντής Β/βαθμιας εκπαίδευσης και ο Θέμης Δημητρακόπουλος, Σύμβουλος του Υπουργού. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν πίνακα με τις ελλείψεις του Μουσικού Σχολείου σε καθηγητές και ζήτησαν την άμεση στελέχωση του Σχολείου. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεσμεύτηκαν για την πρόσληψη καθηγητών τουλάχιστον σε 4 βασικές ειδικότητες με το άνοιγμα του σχολείου το νέο έτος και παράλληλα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φροντίσουν ώστε να καλυφθούν με μουσικούς και τα υπόλοιπα κενά όπου υπάρχουν. Στόχος πάντως του Υπουργείου είναι στη νέα σχολική χρονιά θέματα πρόσληψης εκπαιδευτικών να λύνονται έγκαιρα ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών από την αρχή ακόμα του έτους. Στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών, αλλά και το θέμα της κατασκευής του νέου Μουσικού Σχολείου, που όπως τονίστηκε από τους βουλευτές αποτελεί επένδυση για τον πολιτισμό της Πιερίας. Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου προς τους βουλευτές Πιερίας, αυτή την στιγμή το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, έχει 540 ώρες κενά την εβδομάδα, αφού υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών όχι μόνο σε όργανα επιλογής, αλλά ακόμη και στα υποχρεωτικά όργανα (πιάνο- ταμπουράς). Σε μαθήματα όπου πρέπει να γίνεται «ατομικό μάθημα» αναγκάζονται να παρακολουθούν 8 έως 9 μαθητές μαζί, κάτι που έχει ως συνέπεια την ανεπαρκή εκπαίδευση, που αναγκάζει πολλούς μαθητές να καταφεύγουν στα Ωδεία, για την ενίσχυση τους στα μουσικά μαθήματα. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τονίζει επίσης πως «πρέπει να παρθούν μέτρα και μάλιστα άμεσα», για να λυθεί ή έστω να μειωθεί στο ελάχιστο πρόβλημα των χαμένων διδακτικών ωρών, με την πρόσληψη μονίμων καθηγητών. «Διαφορετικά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα Μουσικά σχολεία, που με τόσο κόπο και ζήλο στήθηκαν, με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε μαρασμό και συνεπώς σε διάλυση. Δεν θέλουμε επ΄ουδενί να πιστέψουμε ότι αυτός είναι ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας.»