Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Μουσικό σχολείο χωρίς… μουσικούς!

Στο δρόμο της διαμαρτυρίας οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης1

Με υπόμνημά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, ζητά την πρόσληψη καθηγητών, αφού σήμερα τα κενά σε βασικά μαθήματα οργάνων, φτάνουν τις 540 ώρες!

Σε «μουσική διαμαρτυρία» προχώρησαν χθες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, αφού τα κενά σε καθηγητές εξακολουθούν να υπάρχουν στο σχολείο τους.

Στο πλευρό τους οι μαθητές, είχαν και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, αφού όπως επισημαίνουν (σε υπόμνημα προς τους βουλευτές Πιερίας) η κατάσταση που επικρατεί στα μουσικά σχολεία με τα κενά μαθημάτων, είναι τραγική. Σύμφωνα με το σύλλογο, αυτή την στιγμή το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, έχει 540 ώρες κενά την εβδομάδα, αφού υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών όχι μόνο σε όργανα επιλογής, αλλά ακόμη και στα υποχρεωτικά όργανα (πιάνο- ταμπουράς). Σε μαθήματα όπου πρέπει να γίνεται «ατομικό μάθημα» αναγκάζονται να παρακολουθούν 8 έως 9 μαθητές μαζί, κάτι που έχει ως συνέπεια την ανεπαρκή εκπαίδευση, που αναγκάζει πολλούς μαθητές να καταφεύγουν στα Ωδεία, για την ενίσχυση τους στα μουσικά μαθήματα. «Με λίγα λόγια Μουσικό Σχολείο χωρίς μουσικούς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Γονέων, σημειώνοντας πως «αν αυτό δεν είναι απαξίωση, αν αυτό δεν είναι κατάντια τι άλλο μπορεί να είναι» Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τονίζει πως «πρέπει να παρθούν μέτρα και μάλιστα άμεσα», για να λυθεί ή έστω να μειωθεί στο ελάχιστο πρόβλημα των χαμένων διδακτικών ωρών, με την πρόσληψη μονίμων καθηγητών. «Διαφορετικά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα Μουσικά σχολεία, που με τόσο κόπο και ζήλο στήθηκαν, με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε μαρασμό και συνεπώς σε διάλυση. Δεν θέλουμε επ΄ουδενί να πιστέψουμε ότι αυτός είναι ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας.» Αξίζει να σημειωθεί οτι το Μουσικό σχολείο έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής. Διοργανώνει με επιτυχία πλήθος μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ανοιχτές για το κοινό της Πιερίας. Έχει άριστη συνεργασία με τους φορείς του Νομού, συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις τοπικών φορέων και σε προγράμματα με άλλα σχολεία εντός και εκτός Ελλάδας. «Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη τα Μουσικά Σχολεία να αναβαθμιστούν και να εξελιχθούν έτσι όπως αρμόζει και πρέπει να είναι ένα σύγχρονο Μουσικό Σχολείο. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στη μάθηση, δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία», καταλήγει στο υπόμνημά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.