Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Το μεγάλο στοίχημα

Ώρα κάλπης (;) για τη ΝΔ και στην Πιερία την Κυριακήipopsifioi

Διπλό είναι το στοίχημα αποτελούν για τη Νέα Δημοκρατία οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Μετά το «φιάσκο» του Νοεμβρίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει το παραμικρό περιθώριο «λάθους» στη διαδικασία που επί μήνες ταλαιπωρεί όχι μόνο τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους, αλλά κυρίως την εκλογική της βάση.

Οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος για δεύτερη φορά στην 42 χρονη ιστορία του, καλούνται να επιλέξουν τον αρχηγό τους. Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι οι τέσσερις υποψήφιοι, που θα παλέψουν να συγκεντρώσουν το 50% συν μια ψήφο για να εκλεγούν στην προεδρία. Αν κανείς εκ των υποψηφίων δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, τότε θα διεξαχθεί και δεύετρος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους, στις 13 Ιανουαρίου 2016
Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Πιερίας (Ν.Ε.Φ.Ε.) η οποία είναι αρμόδια για την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, και την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τις εκλογές (που θα γινόταν τον Νοέμβριο) και έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αθανάσιος Σκαμπαρδώνης
Μέλη: Κλέαρχος Κοτρώτσιος (εκπρ. Άδωνη Γεωργιάδη), Αθανάσιος Καζάς (εκπρόσωπος Απόστολου Τζιτζικώστα), Αθανάσιος Λιακόπουλος (εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και Βασίλειος Μέλιος (εκπρόσωπος Κυριάκου Μητσοτάκη)
Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι Κωνσταντίνος Κουμασίτης και Διονύσιος Φόλιος

Πού θα στηθούν οι κάλπες
Στην Πιερία, όσοι αποφασίσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία, θα μπορούν να ψηφίσουν σε 14 δημοτικά διαμερίσματα της Πιερίας.
Συγκεκριμένα από κάλπες θα στηθούν στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δίου Ολύμπου: Αν. Ολύμπου (Λεπτοκαρυά, πρώην Δημαρχείο και Κοινοτικό κατάστημα Πλαταμλωνα) Λιτοχώρου (δημαρχείο), ενώ μία κάλπη θα στηθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δίου και συγκεκριμένα στο πρώην δημαρχείο στην Κονταριώτισσα
Στο Δήμο Κατερίνης οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίσουν σε Ελαφίνα (Π. Κεραμίδι πρ δημαρχείο), Κορινό (πρ. Δημαρχείο), Παραλία Καλλιθέα-πρώην δημαρχείο), Πέτρα (Κ. Μηλιά-πρώην δημαρχείο) και Πιέρια (Ρητίνη-πρώην δημαρχείο) όπου θα υπάρχει από μια κάλπη. Στην Κατερίνη θα στηθούν δύο κάλπες, μια στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου και άλλη μια στην Αστική Σχολή (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης).
Από μια κάλπη θα στηθεί και στα δημοτικά διαμερίσματα Αιγινίου (δημαρχείο), Κολινδρού (πρώην δημαρχείο), Μεθώνης (πρώην δημαρχείο) και Πύδνας (Κίτρος-πρώην δημαρχείο) του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι
Όσοι αποφασίσουν να ψηφίσουν θα πρέπει να γνωρίζουν οτι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της Επικράτειας, την ημέρα των εκλογών.
Μπορούν να πληροφορηθούν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ και σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου (13 Ιανουαρίου 2016), οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν μόνο στο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.