Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα;

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την καθυστέρηση στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων1 Φωτο αρχείου

Να προχωρήσει τις διαδικασίες, ώστε να καταβληθούν τα αναπηρικά και χρόνιων παθήσεων επιδόματα στους δικαιούχους πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς, 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ αυτών και ο Κ. Κουκοδήμος.

Στο κείμενο της ερώτησής τους προς του υπουργού Εσωτερικών και Εργασίας, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν: «Τα άτομα με αναπηρία βιώνουν την καθημερινή ζωή με πολύ διαφορετικό τρόπο, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια με πείσμα, δύναμη και κόπο.
Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε τον αγώνα τους.
Η οικονομική κρίση πλήττει περισσότερο από κάθε άλλο συμπολίτη μας, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, δεδομένου του πρόσθετου κόστους που απαιτείται για την κάλυψη των καθημερινών ιδιαίτερων αναγκών τους.
Σε πολλές περιπτώσεις, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, έχουν ως μοναδικό μέσο επιβίωσης τα προνοιακά επιδόματα και αναμένουν την είσπραξή τους προκειμένου να προμηθευτούν τα εντελώς απαραίτητα για την επιβίωσή τους αγαθά.
Επειδή ήδη διανύουμε τα μέσα Δεκεμβρίου και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των κάθε είδους επιδομάτων για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου,
Επειδή αν τα ως άνω επιδόματα καταβληθούν μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων θα απαιτείται τροποποίηση του προϋπολογισμού του οικείου Δήμου, με ότι αυτό συνεπάγεται για περαιτέρω καθυστέρηση της διαδικασίας,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Προτίθεστε να προχωρήσετε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε τα ποσά που αντιστοιχούν στα επιδόματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κλπ) του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 να πιστωθούν άμεσα στους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας για να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους εκτάκτως πριν τα Χριστούγεννα.»