Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Ανοίγει τις πύλες του!

Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό2015120202

Περίπου 3.300 μαθήτριες και μαθητές από 56 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Ν. Πιερίας πρόκειται να επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2015 της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου.

Το χωριό έχει στηθεί στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων). Η λειτουργία του ξεκινά αύριο Σάββατο και ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου και καθημερινά θα υποδέχεται τον κόσμο από τις 17:00 έως τις 22:00 εκτός από τις ημερομηνίες 14, 15, 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Τις συγκεκριμένες 5 ημέρες το χωριό θα λειτουργεί μόνο τα πρωινά (από τις 10:00 έως τις 13:00) για θα υποδεχτεί τις μαθήτριες και τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της Πιερίας. Η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο δεν θα μπορούν να αγοράσουν το παραμικρό, γι’ αυτό το και δεν θα χρειαστεί να έχουν χρήματα μαζί τους, επισημαίνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, ενώ στο πρωινό πρόγραμμα δεν θα περιλαμβάνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (χορωδίες, μουσικά συγκροτήματα κλπ).
Επιθυμία των διοργανωτών είναι, αντί εισόδου, κάθε παιδί να φέρει ένα κουτί γάλα διαρκείας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες και ένα μεταχειρισμένο βιβλίο ή παιχνίδι σε καλή κατάσταση.