Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Ρομπέν των δασών

Στο Συνεδριακό Κέντρο στις 28 Δεκέμβρη, από τον κουκλοθίασο redicolo1

Ο κουκλοθίασος redicolo, με μεγάλη χαρά και γιορτινή διάθεση, μας προσκαλεί στην παράσταση κουκλοθεάτρου «Ρομπέν των δασών – η αληθινή ιστορία» με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, που θα παρουσιαστεί στις 28 Δεκεμβρίου και στην Κατερίνη στο Συνεδριακό Κέντρο.

Πρόκειται για μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών, πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση. Ο Ρομπέν του κουκλοθιάσου redicolo πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Πομπώδης και φαντασμένος, με χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα, καταλήγει να είναι ένας κωμικός Ρομπέν, ένας Ρομπέν αντιήρωας, που μέσα από τα παθήματα του διασκεδάζει και αφυπνίζει. Απέναντι στον ατομικισμό, την προσωπολατρία και την ανάθεση των δικών μας προβλημάτων σε άλλους, η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει αξίες όπως είναι η συλλογικότητα, το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη κτλ. Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 4-12 ετών, όμως παρακολουθείται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, ο Ρομπέν του κουκλοθιάσου redicolo καθηλώνει μικρούς και μεγάλους μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.

Η υπόθεση Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω από την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωάς τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρούς του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο… Παίζουν: Κώστας Καλουδιώτης – Ρομπέν, Χήρα, Κοριτσάκι, Τελάλης Γιάννης Μόμτσιος – Βασιλιάς, Σερίφης, Χωρικοί, Τελάλης Κούκλες: Κουκλοθίασος REDICOLO Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου Video: Χασάν Σεχ Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLO