Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Υποσχέσεις για κάλυψη κενών

Κανονικά στα καθήκοντά τους οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Κατερίνηςcriminal-justice1-620x350

Η υπόσχεση της κάλυψης των κενών (ή κάποιων από αυτά) ήταν αρκετή για να σταματήσουν τη στάση εργασίας τους οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Ειρηνοδικείο Κατερίνης σε υπαλλήλους, πρόκειται να καλυφθούν από προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ. Αν και η συγκεκριμένη λύση είναι προσωρινή (αφού πρόκειται για προσωπικό που θα απασχοληθεί για μερικούς μήνες) ήταν ικανή για να αναστείλουν την κινητοποίησή τους οι υπαλληλοι.
Το αίτημα των υπαλλήλων του Ειρηνοδικείου ήταν η άμεση «και κατεπείγουσα» επιπλέον στελέχωση του, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του. Οι λιγοστοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας, είδαν τον όγκο εργασίας τους να αυξάνεται δραματικά σε σημείο που να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν όπως και οι ίδιοι θα ήθελαν τους πολίτες.
Στον αγώνα τους οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, είχαν την υποστήριξη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πιερίας, αλλά και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Όπως υποστηρίζουν, υπάρχει μεγάλη αύξηση της ύλης στα Ειρηνοδικεία ύστερα και από μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Μονομελή Πρωτοδικεία.
Με την τροποποίηση του Ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) αυξήθηκε ο αριθμός των υποθέσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (από 4 ως 6 ήταν) σε περίπου 70 για κάθε δικάσιμο της εκουσίας δικαιοδοσίας.
«Σε λίγο η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας θα είναι ανέφικτη, καθώς ήδη οι υπάλληλοι έχουν επιφορτιστεί με περαιτέρω όγκο δουλειάς, λόγω της αύξησης της δικαστηριακής ύλης και έχουν ξεπεράσει τα όριά τους», σημείωναν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως ο αγώνας τους γίνεται αποκλειστικά και μόνο «για το καλό και το συμφέρον του κοινού της Πιερίας και των δικηγόρων» που καθημερινά ζουν και εργάζονται μέσα στα δικαστήρια.