Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου»

Ημερίδα για τις υποστηριζόμενες μονογονεϊκές οικογένειες από τον «Βενιαμίν»1

Με επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της 3ης ημερίδας του Συλλόγου «Βενιαμίν» την Παρασκευή στην «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης, για τις μονογονεϊκές οικογένειες του του Συλλόγου.

Η ημερίδα είχε θέμα «Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου» και είχε ομιλητές την κ. Ελένη Γιουμίδου, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τον κ. Ιγνάτιο Μεϊμάρη διευθυντή του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard της Μασαχουσέτης πάνω στη Συμβουλευτική και με διδακτορικό στο Gordon Conwell Theological Seminary με έμφαση στις διαπολιτιστικές σπουδές.
Οι υποστηριζόμενες μητέρες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τρόπους με τους οποίους πρέπει να αγαπήσουν πρώτα τον εαυτό τους, να αντιμετωπίζουν τα ελαττώματα και τους φόβους τους και να κατανοήσουν ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μοναδική αξία ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Έπειτα σε δεύτερο επίπεδο πως μπορούν να μεταδώσουν την αγάπη προς τα παιδιά τους αλλά και τους συνανθρώπους τους .
Την ημερίδα άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα και χαιρετισμό η εκπρόσωπος, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του «Βενιαμίν» κυρία Άννα Βουτσά. Έπειτα ακολούθησε η 1η εισήγηση με ομιλήτρια την κυρία Γιουμίδου, ακολούθησαν ερωτήσεις από τις υποστηριζόμενες μητέρες του «Βενιαμίν» και αργότερα μίλησε ο κ. Ιγνάτιος Μεϊμάρης. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του «Βενιαμίν» κ. Χάρη Αναστασίου ενώ υπήρξε η δυνατότητα γνωριμίας μεταξύ των μητέρων και σύσφιξης των σχέσεών τους, κάτι που είναι απαραίτητο μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν.
Το Δ.Σ του «Βενιαμίν», ευχαριστεί τον Δήμο Κατερίνης για την παραχώρηση της αίθουσας της Εκάβης, καθώς και τους δύο ομιλητές που εθελοντικά ήρθαν να μιλήσουν στην ημερίδα.
Να σημειωθεί οτι ο «Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» είναι ένας ανεξάρτητος φιλανθρωπικός φορέας, ιδρύθηκε το 1994 με απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης, με έδρα την Κατερίνη. Από την ίδρυσή του, ο «Βενιαμίν» έχει συμπαρασταθεί σε περισσότερα από 1300 παιδιά. Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθειά του «Βενιαμίν» είτε μέσω κάποιας χρηματικής δωρεάς, είτε με δωρεά σε είδος (τρόφιμα, παιχνίδια) είτε αγοράζοντας κάποιο προϊόν από το νέο ηλεκτρονικό μας κατάστημα shop.benjaminorphans.com .
Για περισσότερες πληροφορίες Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23510-22005