Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Με… φόρα στην Greek Tourism Expo

Συνεχίζει «δυνατά» το ΕΒΕ Πιερίας για την τουριστική προβολή της Πιερίας1

Το περίπτερο της Πιερίας, επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού, όπου την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ και η πρόεδρος της ΕΞΕ Πιερίας.

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου να υποδέχεται από κοινού με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου, την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων, ξεκίνησε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση της Αθήνας «Greek Tourism Expo», η οποία ολοκληρώθηκε χθες.

Το Επιμελητήριο Πιερίας συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Greek Tourism Expo” που για δεύτερη συνεχή χρονιά άνοιξε τις πύλες της στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στa Σπάτα Αττικής στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στην έκθεση συμμετείχαν Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, Ξενοδοχεία, Τουριστικά γραφεία καθώς και επιχειρήσεις όλων των κλάδων του Ελληνικού τουρισμού. Με το σύνθημα «COME TO MEET THE GREEKS – Ελάτε να γνωρίσετε τους Έλληνες» στην έκθεση φιλοξενήθηκαν 100 hosted buyers από Ευρώπη, Ασία, Μ. Ανατολή, Αμερική, Βαλκάνια και Τουρκία οι οποίοι καλύπτουν όλους τους τομείς του τουρισμού. Επίσης, συμμετείχαν σε χιλιάδες Β2Β άριστα οργανωμένες συναντήσεις με τους εκθέτες οι οποίες θα είναι και το κλειδί της επιτυχίας για όλους. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Επιμελητήριο Πιερίας επεδίωξε να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο το τουριστικό προϊόν της Πιερίας, όσο και πτυχές της επιχειρηματικότητας του νομού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον τουρισμό. Η δημιουργία ανταγωνιστικής τοπικής οικονομίας με εξωστρεφή προσανατολισμό, ποιότητα και έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη των οικονομικών τομέων, η διαφοροποίηση της τοπικής παραγωγής με όρους ποιότητας, η αναβάθμιση των υπηρεσιών, η ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελούν διαχρονικούς μας στόχους. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου αφορά τις δράσεις της Επιμελητηριακής Εταιρίας Στήριξης Επιχειρήσεων Πιερίας για την προβολή της περιοχής εφαρμογής LEADER του νομού, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013”.