Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Επίδομα για… λιγότερους;

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσηςepidoma

Αν ισχύσουν οι πληροφορίες για το επίδομα θέρμανσης οικογένεις και φτωχά νοικοκυριά θα δυσκολευτούν αφάνταστα σε Πιερία, Γρεβενά, Φλώρινα, Ευρυτανία και Έβρο, υποστηρίζουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Για ποιούς λόγους καθυστερεί η καταβολή του υπολοίπου του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους και τι ακριβώς θα ισχύσει την τρέχουσα περίοδο, ρωτούν τον Υπουργό Οικονομικών 12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Κώστα Κουκοδήμος.

Στο κείμενο της ερώτησης των βουλεθυτών προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφέρεται πως το πρόβλημα θα γίνει ακόμη εντονότερο εάν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω ταμειακών δυσκολιών, εξετάσει το ενδεχόμενο να «κόψει» τις προκαταβολές και να χορηγηθεί η επιδότηση μόνο μετά τη δαπάνη, δυσκολεύοντας αφάνταστα τα φτωχά νοικοκυριά.
Εάν ισχύσει η νέα ρύθμιση με τα νέα κριτήρια, αναφέρουν οι 12 βουλευτές, τότε θα αντιμετωπίσουμε την καταφανέστατη αδικία, οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα 24.500 ευρώ που ζουν στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στη Φλώρινα, στην Ευρυτανία, στην Πιερία, στον Έβρο, στην ορεινή Θεσσαλία και σε άλλες ορεινές περιοχές της χώραςμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να μη δικαιούνται επίδομα θέρμανσης!
Και συνεχίζει το κείμενο της ερώτησης:
Επειδή οι κάτοικοι των ως άνω πόλεων λόγω αυτής της συνθήκης έχουν ένα επιπλέον κόστος ζωής στην καθημερινότητα τους σε σχέση με τον κάτοικο της Αττικής, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου.
Επειδή από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαΐου η θέρμανση είναι απαραίτητη για κάθε σπίτι, αλλά με διαφορετική ένταση ανάλογα την τοποθεσία και το υψόμετρο.
Επειδή επιβεβαιώνεται,δυστυχώς, ότι η Κυβέρνηση και οι επιτελείς δεν παίρνουν καθόλου υπόψη τους τα παραπάνω στοιχεία στο σχεδιασμό τους και αντί να ανακουφίσουν, ισοπεδώνουν στο όνομα της οριζόντιας αντιμετώπισης του προβλήματος.
Επειδή, εάν ισχύσουν τα νέα κριτήρια, πολλοί δικαιούχοι που δεν συγκαταλέγονται στους πλούσιους αλλά ούτε καν στην λεγόμενη μεσαία τάξη θα μείνουν χωρίς επίδομα θέρμανσης.
Ερωτάται εκ νέου ο κ. Υπουργός:
-Γιατί καθυστερεί η καταβολή του υπολοίπου του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και πότε προβλέπεται να καταβληθεί στους δικαιούχους.
-Τι ακριβώς θα ισχύσει την τρέχουσα περίοδο 2015-2016 για τους δικαιούχους με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στο Δεκέμβριο και ποια θα είναι η διαδικασία καταβολής του.