Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Ενισχύεται με νέα εντεκάδα γιατρών

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Υπογράφτηκε η Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με επιπλέον 11 επικουρικούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

«Για πρώτη φορά το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενισχύεται με τόσο προσωπικό», ανέφερε για το Διοικητής του ΓΝΚ Στέργιος Φαρμάκης, σημειώνοντας οτι η έλευση των 11 γιατρών μαζί με τις προσθήκες που έχουν γίνει (επιστροφή γιατρών που είχαν τεθεί σε αργία για διαφόρους λόγους), θα λύσουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία κλινικών οι οποίες είχαν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης. Επίσης, σύμφωνα με τον διοικητή, παρατάθηκε η χρονική διάρκεια της σύμβασης των ήδη υπηρετούντων στο νοσοκομείο επικουρικών γιατρών, έως το Σεπτέμβριο του 2016
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (υπογράφτηκε 3 Νοεμβρίου 2015) το επόμενο διάστημα θα ενισχυσουν τις κλινικές του Νοσοκομείου 2 νεφρολόγοι, 2 ψυχίατροι, ένας βιοπαθολόγος, ένας παιδίατρος, ένας παθολόγος, ένας γαστρεντερολόγος, ένας πνευμονολόγος, ένας νευρολόγος και ένας ωτορινολαρυγγολόγος.
Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Φαρμάκης, η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης λειτουργεί κανονικά, αφού επέστρεψε (με το νόμο Κατρούγκαλου) ο Διευθυντής της που είχε απομακρυνθεί και πλέον μπορεί να εξυπηρετείται το κοινό. Ερωτηθείς για τον χρόνο αναμονής στην συγκεκριμένη κλινική για επέμβαση καταρράκτη, ο κ. Διοικητής είπε οτι έχουν συσωρευτεί πολλά περιστατικά και ο χρόνος αναμονή υπολογίζεται στους οχτώ μήνες.