Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Πρόληψη με «θετική φωνή»

Εκδήλωση σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

ΕΚΔΗΛΩΣΗ AIDSΠεριφερειακή Ενότητα Πιερίας και Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατα του AIDS.

Η εκδήλωση, πραγματοποιείται σήμερα 1 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης στον πεζόδρομο της Κατερίνης, στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου με Γεωργάκη Ολυμπίου. Στο σημείο θα στηθεί ειδικό περίπτερο με κλειστή τέντα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, όπου εκπαιδευμένοι εθελοντές και στελέχη του Κέντρου Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, κοινωνικός λειτουργός και ιατρός θα ενημερώνουν για τον H.I.V. και θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να κάνουν το γρήγορο τεστ (rapid test), δωρεάν και ανώνυμα. Η μέθοδος «rapid test» αποτελεί μη ιατρική πράξη βάσει των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Διάγνωση της HIV Λοίμωξης σε Κλινικά και μη Κλινικά Πλαίσια» του ΚΕΕΛΠΝΟ, χρησιμοποιεί το ολικό αίμα μέσω τρυπήματος της θηλής του δακτύλου (τριχοειδικό αίμα – finger stick) και δίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα μέσα σε ένα μόλις λεπτό. Επίσης θα διανεμηθούν στους πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια και δωρεάν προφυλακτικά. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πάντα θα βρίσκεται κοντά σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών για ευαίσθητα θέματα υγείας. Να είστε όλοι εκεί σε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για τη μάστιγα του AIDS. Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές.

Σοφία Μαυρίδου: Χρέος η σωστή πληροφόρηση «Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους μας είναι πως η πρόληψη πάντα σώζει ζωές», αναφέρει σε μήνυμά της για τη σημερινή ημέρα η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, συμπληρώνοντας πως «γι” αυτό κι εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες διαρκώς για το πώς μπορούν να προλάβουν την ασθένεια, να προφυλαχθούν, ή ακόμη και να την αντιμετωπίσουν σε περίπτωση προσβολής τους από τον ιό. Όλοι μας έχουμε χρέος να λαμβάνουμε τις σωστές πληροφορίες και να αντιμετωπίζουμε με απόλυτη ευθύνη, σύνεση και σοβαρότητα το σημαντικότατο αυτό ζήτημα, διότι μόνο με την ορθή ενημέρωση μπορούμε να προλάβουμε και μακροπρόθεσμα βεβαίως να σταματήσουμε την εξάπλωση της νόσου που έχει κοστίσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές ανά τον κόσμο.» Σε άλλο σημείο του μηνύματός της η κ. Μαυρίδου τονίζει πως «η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των εφήβων σχετικά με το AIDS, είναι ο σημαντικότερος πυλώνας για την εξάλειψη του φονικού αυτού ιού. Δημιουργώντας υπεύθυνους νέους πολίτες, σωστά πληροφορημένους και ευαισθητοποιημένους, έχουμε διανύσει τη μισή απόσταση προς το δρόμο μιας νέας εποχής, όπου το AIDS θα αποτελεί πια παρελθόν.» Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ευαισθητοποίησης, διοργανώνεται απο την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης στον πεζόδρομο της Κατερίνης η σημερινή εκδήλωση.