Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

«Μυήθηκαν» στο άθλημα της Τοξοβολίας

Μια σπουδαία αθλήτρια στο Γυμνάσιο Κορινού, στο πλαίσιο βιωματικής δράσης1

Μια σπουδαία αθλήτρια της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας, η Δωροθέα Ποιμενίδου, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Κορινού. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης «Φύση και Άσκηση» που υλοποιεί η Β’ Γυμνασίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μυηθούν στα μυστικά του Αθλήματος της Τοξοβολίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες και την ευστοχία τους πραγματοποιώντας βολές με δύο είδη τόξων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δωροθέα Ποιμενίδου, παλαιότερη απόφοιτος του Γυμνασίου Κορινού, εξασφάλισε την πρώτη θέση στην ελληνική ομάδα Τοξοβολίας, που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο της Βραζιλίας.
Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια την αθλήτρια Δωροθέα Ποιμενίδου και τον προπονητή της Γιάννη Χαρίση που με μεγάλη χαρά και προθυμία δέχτηκαν να επισκεφτούν το σχολείο μας και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τον αθλητισμό μαζί μας.
Η συνάντησή αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό γεγονός για όλους μας, αφού οι μαθητές μας σήμερα χρειάζονται ανάλογα πρότυπα προς μίμηση, ενώ αξίζει να αναφερθεί οτι υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ελένη Πιτσιόρλα