Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Χτυπούσαν» σπίτια

Εξακριβώθηκε η δράση «σπείρας» διαρρηκτών στην Πιερίαastynomiko deltio

Με συγκεκριμένη μέθοδο, δυο γεωργιανοί και ένας ουκρανός εισέρχνταν σε διαμερίσματα και αφαιρούσαν χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Ξεπερνά τις 25.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, οδήγησαν στην εξιχνίαση επτά περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών σε διαμερίσματα στην πόλη της Κατερίνης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Γεωργίας 24 και 28 ετών και ένας 34χρονος υπήκοος Ουκρανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Από την έρευνα, οτι τρεις τους, ενεργώντας από κοινού και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (θραύση μύλου κλειδαριάς), κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριο του 2014 με Μάρτιο του 2015 διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Κατερίνης, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι η τριμελής ομάδα διέρρηξε επτά διαμερίσματα, από τα οποία αφαίρεσε χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικό υπολογιστή, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.α.) η αξία των οποίων ξεπερνά τις 25.000 ευρώ. Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε και η εμπλοκή ενός 43χρονου υπηκόου Γεωργίας, για τον οποίο προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε αγοράσει από τους παραπάνω κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει τον Φεβρουάριο του 2015 από την οικία 38χρονου ημεδαπού στην Κατερίνη και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Σημειώνεται ότι τα δύο μέλη της παραπάνω ομάδας έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και κατά το παρελθόν, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.